1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582305 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1254000

Sv: Silly Season 10/11
Hahl Bundy: Sen är det knappast spenderbyxor: på!, som signaleras av TJ. TV-avtalet gick som bekant upp rejält, och att då fortsätta på förra årets snålbudget vore helt mongo.

Hursom. Kronor och ören i all ära, lagbygge handlar i stort om smartness. Man kan få ut samma resultat av ett billigare lag med rätt balans jämfört med ett dyrare felbalanserat.
Däremot är det jävligt svårt att nå SM-final om du inte har rejäla muskler bakom och, dessutom, får till rätt balans och kemi.

Kontentan: jag tror att Timrå fick ut betydligt mindre av säsongens relativa budgettrupp än man kunde och borde ha fått. Hur mycket skuld som ligger hos Challe/Nygårds, fystränare, allmän organisation runt laget osv låter jag vara osagt. En underprestation vill jag dock hävda att det rörde sig om.

Nu får vi in en ny tränare. Förhoppningsvis innebär detta att de värsta mongotendenserna i spelet därmed kan åtgärdas (BP, PP, försvarsspel, anfallsspel...hm. Ok: hela skiten, rakt över). Åtminstone ryckas upp betänkligt från det ohyggliga spel som man uppvisade i första hand fram till jul.

Sen vill jag se ett smartare lagbygge. Kan man byta ut Corso mot en annan förstecenter är jag den första att skrika Agera!!1. För nej: jag tycker inte att han är den härförare vi behöver. Poäng, jättebra. Men hans spelartyp är för vek. Undantaget i tidningarna då.
Piros får gärna stanna, men jag blir heller inte utom mig av smärta om han drar till HV. Skön puckbehandling, snajdig men ineffektiv. Stack ut på ett positivt sätt i ett stelopererat Timrå, men egentligen inte en spelartyp som jag går igång på.

Pääjärvi blev mer och mer irriterande ju längre säsongen led. Om hans utveckling fortsätter så här kommer han snart att ha förtvinade vridmuskler i nacken. Blir alltmer endimensionell, ungefär som Hagos blev under sitt andra år i timråtröjan.
Men, givetvis vill man att han ska stanna. Inte så mycket för vad han är nu, men för vad han förhoppningsvis blir.

Annars: Pärssinen, Björn...nja. Rätt ospännande. Björn kan jag def se i en tredjeformation, men var ska Pärssinen in? Återsignas han ska det vara för att man är hyfsat säker på att han kommer att kunna revanschera sig och återta en plats i någon av de första två formationerna. Möjligen att det finns skäl till varför man skulle dristas att tro något slikt. I s f: förläng, till reapris.

Backsidan intressant överlag. Flesta platserna fyllda, och Caslava drar givetvis. Hur gör man med Moe om han kandiderar till sista backplatsen?
Han är en av säsongens allra största besvikelser. Vore han inte egen produkt skulle han få kritiken mot Skogs att framstå som hyllningskväden.
Nu sägs det som bekant att han inte direkt legat sked med Challe mellan träningarna, och att det så klart kan haft en negativ effekt. Men...fan trot. Jag är väldigt skeptisk och vinglande till en förlängning. Känslomässigt: ja. Logiskt: nej.
Hursom ser backsidan rätt tveksam ut nästa säsong, om nu inte Styfen går i barndom igen, och Skogs, Granath och Karlsson fortsätter ta kliv framåt.

Målvaktssidan: Här vete faen. Åkerlund som backup känns väl ok. Men då krävs det en riktigt vass förstemålvakt. Han leksandsmålisen är en chansning. Kan bli en jävligt cool sådan, men kan också bli Modo. Blir jävligt intressant att se hur Linkan & co resonerar. Jag har själv ingen jävla aning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 10/11
Bragd-Birger: Håller med dig om målvaktssidan. Ett lag som slogs för sitt liv för att slippa Kvalserien bör nog inte riskera en klar försämring på målvaktssidan. Så Eriksson vore en chansning tycker jag precis som du. Frågan är vad det finns för alternativ.

Helenius har nämnts. Han har visat att han håller bra klass. Men han är ung så han kanske fortfarande hellre fortsätter i AHL och hoppas få en chans i Tampa i framtiden.

I Tampa finns annars Nittymäki som nog var tänkt som backup till Smith innan säsongen men har i stort sett delat på förstaspaden. Men han börjar få några år på nacken så kanske börjar det bli dags för honom att söka sig hemöver och göra ett stopp i Timrå. Tyvärr har väl sämre målvakter än Nittymäki fått lukrativa förslag från KHL.

För att komplettera den finska trojkan så kanske Tarvainen har koll på Hannu Toivonen som nu, om jag förstått det rätt, tillhör Chicago. I så fall kan det bli svårt för honom att slå ut någon utav Niemi och Huet om inte någon av dessa skulle bli tradade till en annan klubb.

Tror att samtliga av dessa herrar skulle vara goda ersättare till Lindbäck. Men allt handlar ju om pengar i slutändan så det måste kanske sättas i relation till hur mycket Lindbäck tjänade denna säsong.

Sedan önskar jag, som de flesta andra, att Lindbäcks blir kvar. Blir intressant att se hur Nashville tänker om detta. Pekka Rinne spelar utomordentligt för tillfället och får väl ses som förstemålvakt nästa säsong. Kan Lindbäck konkurrera med Ellis och bli backup, vill Nashville att Lindbäck ska lära sig den nordamerikanska spelstilen i AHL eller vill de att han ska få mer erfarenhet i Timrå där han garanterat får stå 90% av matcherna? Ja, det kommer att bli intressant att se. Något svar kommer väl inte förrän efter nästa säsongs training camp. Har Timrå råd och tid att vänta så länge kan man fråga sig.
Kommentera

Sv: Silly Season 10/11
Bragd-Birger: Ja jag tycker du sammanställer det hela väldigt bra, som jag tycker mao.

Dock ska jag sticka ut hakan o undra varför vi inte gör oss av med Åkerlund?
Värva Eriksson som 2:e målis o tex Helenius som 1:e i 1 år för att sen slussa in Eriksson i ES detta år o låt honom bli 1:e målis år 2.
Kommentera