1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582312 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1254015

Sv: Silly Season 10/11
Bragd-Birger: Håller med dig om målvaktssidan. Ett lag som slogs för sitt liv för att slippa Kvalserien bör nog inte riskera en klar försämring på målvaktssidan. Så Eriksson vore en chansning tycker jag precis som du. Frågan är vad det finns för alternativ.

Helenius har nämnts. Han har visat att han håller bra klass. Men han är ung så han kanske fortfarande hellre fortsätter i AHL och hoppas få en chans i Tampa i framtiden.

I Tampa finns annars Nittymäki som nog var tänkt som backup till Smith innan säsongen men har i stort sett delat på förstaspaden. Men han börjar få några år på nacken så kanske börjar det bli dags för honom att söka sig hemöver och göra ett stopp i Timrå. Tyvärr har väl sämre målvakter än Nittymäki fått lukrativa förslag från KHL.

För att komplettera den finska trojkan så kanske Tarvainen har koll på Hannu Toivonen som nu, om jag förstått det rätt, tillhör Chicago. I så fall kan det bli svårt för honom att slå ut någon utav Niemi och Huet om inte någon av dessa skulle bli tradade till en annan klubb.

Tror att samtliga av dessa herrar skulle vara goda ersättare till Lindbäck. Men allt handlar ju om pengar i slutändan så det måste kanske sättas i relation till hur mycket Lindbäck tjänade denna säsong.

Sedan önskar jag, som de flesta andra, att Lindbäcks blir kvar. Blir intressant att se hur Nashville tänker om detta. Pekka Rinne spelar utomordentligt för tillfället och får väl ses som förstemålvakt nästa säsong. Kan Lindbäck konkurrera med Ellis och bli backup, vill Nashville att Lindbäck ska lära sig den nordamerikanska spelstilen i AHL eller vill de att han ska få mer erfarenhet i Timrå där han garanterat får stå 90% av matcherna? Ja, det kommer att bli intressant att se. Något svar kommer väl inte förrän efter nästa säsongs training camp. Har Timrå råd och tid att vänta så länge kan man fråga sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 10/11
glenninski: Det finns ett NHL-avtal numera. Vilket innebär att Lindbäck måste sticka före 15 juni då han inte blev draftad denna säsong om jag tolkat avtalet rätt?
Kommentera