1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582173 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1265519

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Skarin: Jag avsåg inte att jämföra Gävle och Sundsvall. Jag pekade bara på de sjuka nu-måste-vi-hoppa-på-tåget-manövrar som elitserielag är så absurt fallna för. Det börjar med något/några lag, och sedan sprider det sig neråt tills alla ska ha/göra samma sak. Varpå man slutligen hamnar i just Gävle eller Övik, där arenan utgör en stor riskfaktor som kan välta hela föreningen på typ två säsonger om det skulle skita sig ordentligt sportsligt och publikt.

Orkar inte dra arenagrejen på ett engagerat sätt, men oavsett vad man tycker om det är det näppeligen så att 'en arena i Sundsvall är det enda alternativet för Timrå!!1'. Lika lite som en europaliga är 'det enda möjliga för svensk hockey'. Det beror på vad man har för mål att sträva efter och hur man vill nå dit. Vill Timrå hamna topp4 vad gäller omsättning, spelarbudget osv...sure. Då måste man göra upp med sin historia och skapa ett nytt fundament i Sundsvall.
Jag ser fördelarna med det alternativet, men jag är också rädd för de potentiella negativa konsekvenserna. Fuckar man upp föreningens mojo och magi, så...tja. Då riskerar man att bli fucked om det blåser snålt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Ska man utgå från det som presenteras i media börjar jag bli riktigt orolig. Fler och fler lag anmäler sitt intresse medan Timrå vill avvakta till hösten. Även en intresseanmälan idag inte är en garanti för deltagande i framtiden är det ju helt klart så att när man väger mellan två klubbar där den ena visat intresse och den andra passivt tittat på så är valet ganska enkelt. Det är en situation jag ABSOLUT INTE vill se att Timrå hamnar i. Vad har man då vunnit på att vara dumsnål? Då blir det som någon skrev längre ner, en kamp om SM-guldet mot Örebro, Bofors och dylika hockeymetropoler. Inte heller kommer det vara nån vits att satsa hårt på J18 och J20, för spelarna kommer dra ännu tidigare från Timrå. Derbyn i all ära, men jag ser hellre en hockey av högsta Europaklass i Timrå än derbyn mot Sundsvall hockey.
Kommentera

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Skönt att komma till en sida där det sportsliga sätts i förgrunden. Svensk idrottstradition bygger på upp och nedflyttning,kval,streckstrider och dramatik.
Stängda ligor hör hemma i USA där gemene man har idrotten som förevändning att käka popcorn. Vill ni bli riktigt förbannade så rekommenderar jag ett besök på hockeysverige.se och läsa Robert Petterssons blogg. En frölundait i övre blöjåldern som dessutom har begåvats med humor då han kallar sig hockeyexpert.
Kommentera