1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580616 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1267512

Sv: ES dumsnålaste och mest handlingsförlamade klubbledning

El Maco: Ekonomi är inte min starka sida, kommer aldrig och bli heller. Men kan det inte vara så att man blandar ihop saker och ting i AB? Säg att Frölunda budgeterat med en vinst på 5 miljoner och att det nu blev 9 miljoner i förlust istället, då kommer det egna kapitalet minska med runt 4 miljoner.

Ja, det var bara en tanke.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: ES dumsnålaste och mest handlingsförlamade klubbledning

Poffa: Jag tror du kan ha en poäng där.

Hur som helst. Strax före muck från I21 var jag inne hos kompanikvartermästaren med ännu en AFSE (sedär, en förkortning som jag glömt att jag kom ihåg) för någon borttappad eller förstörd pryl. Han suckade djupt och muttrade "hä blev ett fäle dyrt ett kompani dä här". Det är en så oöverträffat koncis ekonomisk analys och lägessammanfattning som jag burit med mig. Vid åsynen av olika ekonomiska haverier jag stött på i mitt yrkesverksamma liv har jag citerat den gamle löjtnanten eller vad han kan ha varit.

När jag läser om Frölundaekonomin ser jag Kent Norberg framför mig och hör kvartermästarens röst.

Kommentera

Sv: ES dumsnålaste och mest handlingsförlamade klubbledning
Poffa: Du blandar ihop begreppen. Eget kapital är skillnaden mellan dina redovisade tillgångar och skulder, inget annat. Gör man en förlust på 4,5 mkr så har den skillnaden minskat med 4,5 mkr. Gör man en förlust på 9 mkr så har skillnaden minskat med 9 mkr.

Hur som helst känns det lite fjuttigt av stora Frölunda att inte publicera årsredovisningen på hemsidan när de publicerar ett pressmeddelande om resultatet. Det känns lite...Björklöven.
Kommentera