1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581647 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1275428

Sv: SCA-cupen
Ros har börjat sin tippning och nästa lag är nummer 10, föga förvånande om Timrå dyker upp snart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SCA-cupen
Mackelito: Tomas Ros gör ett tillägg, angående spelarförlusterna:

Sedan laget missade slutspel har truppen fullkomlig fallit samman. Tunga trotjänare som Mikael Lidhammar, Robin Olsson och Johan Ejdepalm har valt att lämna det sjunkade skeppet och söka nya klubbar. Lägg där till att den lilla spetskompetens förra årets lag besatt har försvunnit - katastrof är bara förnamnet.

När Luleå skrev kontrakt med Johan Fransson hoppades man på att den landslagsmeriterade backen skulle göra åtminstone fyra säsonger i klubben. Det blev emellertid bara en, och till vintern återfinns Fransson i NHL, hos LA Kings. Dessutom försvinner högklassiga forwards som Jonathan Hedström och Martin Chabada. Det blir utan tvekan den definitiva dödsstöten för Luleås tama offensiv - vem ska göra målen egentligen?

Och tillsist en dolken i hjärtat på den redan blödande föreningen; Kristofer Berglund lämnar laget för spel i Färjestad. Sannerligen en tragedi för hela Norrbotten, men Luleå kan trösta sig med att de inte är ensamma. Vi har sett tendensen tidigare, norrlandsklubbarna kan inte behålla talangerna, utan förlorar dem till de mer etablerade klubbarna i söder. Den utvecklingen kan inte stoppas - det är bara för sportcheferna norr om dalälven att acceptera att hockeykartan ritas om.

Om några år kommer European Trophy vara en permanent liga med lag från hela norra Europa. Och där får lag som Luleå, Skellefteå och Timrå inte plats.
Kommentera

Sv: SCA-cupen
Mackelito: Nej det måste bli Modo.
Kommentera

Sv: SCA-cupen
Nu finns höjdpunkterna och eftersnacket från hockeyderbyt i kväll!
Kommentera