1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582274 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1279589

Sv: Pikkarainens tackling
Paddan: Men det här med att bli avstängd "i väntan på" stör mig. Är ju inte direkt brukligt i andra fall där anmälda spelare får spela vidare tills dom fallit. Var det inte ett exempel i slutet av senaste grundserien där ni eller Luleå var inblandade?

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Pikkarainens tackling
mikenomad: Tänkte samma sak som dig angående "i väntan på". Fick precis detta svar från Disciplinnämndens ordförande Cecilia Hager:

Hej,

Enligt Riksidrottsförbundets stadgar kan en spelare stängas av under utredning om det är sannolikt att en förseelse som denne gjort sig skyldig till kommer att leda till avstängning. Disciplinnämnden kommer att pröva ärendet så snart som ett yttrande från spelaren kommer in.

Vänliga hälsningar

Cecilia Hager


Så nu är Pikkarainen dömd på förhand. Skulle vilja se den Disciplinnämnd som skulle säga att han är oskyldig och därmed varit avstängd i onödan. Då är det nog lättare för dem att säga:

- Det blir två matchers avstängning. Men se det från den ljusa sidan, han har redan varit avstängd en match under utredningen som han får tillgodoräkna sig. Så egentligen blir det ju bara en match avstängning.

Under förutsättning att man får tillgodoräkna sig den första avstängningen. Det ska man ju inte heller vara så säker på.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
mikenomad: Jag tycker ändå att det är ganska vanligt att spelare blir avstängda i väntan på dom. Men jag kan hålla med om att Disciplinnämnden inte har någon logik i sina bestraffningar (likväl som det vanliga domstolsväsendet många gånger är fullständigt ologiskt i utdömandet av straff).
Kommentera