1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581116 inlägg · 6216 ämnen

Pikkarainens tackling

1279982 · » Till forumet


Sv: Pikkarainens tackling
Frella: Får han se det där går han nog och köper en vin box och näsdukar.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
I detta klipp skulle man med förbundets tolkning av hopp kunna hitta ett gäng avstängningar men jag antar att Wennerholm tycker dessa är klockrena i jämförelse med Pikkarainens slakt.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Det gläder mig iaf att de flesta, eller ska vi säga samtliga, nu anser att Wennerholm är en av de sämsta hockeytyckarna vi har i det här landet. Det var längesen jag tog honom på allvar kan jag säga. Jag vill gå så långt att han borde få sparken för sina ensidiga hockeyanalyser. Eller låt honom koncentrera sig på sin andra hobby, friidrott. Där kanske han är bättre, jag vet inte.

Hur som havre kommer det bli extra intressant att följa alla situationer, som till slut leder till disciplinnämnden alternativt de fall som inte gör det.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Ambroo: Det där blogg inlägget är nog bland det bästa jag har läst!
Mailbomba Wienerhobben!

F. ö är Sidsjöbacken psykotiskt svår o trixig. Nä sånt vill man inte vara med om.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
mikenomad: Sidsjöbacken är ju livsfarlig, hua! Näe Skönvik är det enda alternativet.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
mikenomad: Undrar vad tant Wennerholm ska se för match i kväll ? Kan ju bli nån tackling så han pissar på sig och få åka hem tidigare.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Ambroo: Wennerholm o co ligger som bäst i startgroparna med att syna andra idrotter i sömmarna nu. Hastighetsbegränsningar (90 km/h) i Formel 1, lösare slag i boxning och VM i störtlopp i Sidsjöbacken står överst på agendan.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Jag hade egentligen inte tänkt att orda mer om det här nu, men jag tycker att detta blogginlägg är värt att nämnas:
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Bragd-Birger: Jag undrar faktiskt vad domarna som fanns på isen tycker om detta beslut av disciplinnämnden. Hårt spel skall ju få förekomma, men det skall vara "rent". Antar att de flesta här sett tacklingen 20 - 30 ggr och den behöver ju verkligen skärskådas in i minsta detalj för att man skall hitta det som eventuellt var fel.
Jag tror sålunda att detta sänder konstiga signaler till domarna och att det egentligen inte är tacklingen i sig det är fel på. Det är konsekvensen av tacklingen. Räkna med att det kommer råda moralpanik på landets elitseriearenor ett par veckor framöver.
Men det Timrå jag såg på isen i fredags berörs inte av att en enskild spelare är avstängd, eller att några andra råkar vara skadade. Vi kör på ändå.
Jag föreslår att Hynning och Björn Svensson kliver fram som superstjärnor idag. Det finns nämligen ingen anledning att frukta Linköping just nu.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
mikenomad: Tänker också droppa ämnet nu. Tar med mig två saker: det första är givetvis att jag nu förväntar mig konsekvens säsongen igenom. Lika vårdslös som Pikken - 2 matcher. Lie mindre vårdslöst - 1 match, osv. Blir onekligen intressant att se hur detta kommer att efterlevas.
Det andra jag tar med mig gäller underbetyget till domarteamet på isen. Ingen anser detta vara värt ens en tvåa. Detta trots att man är fyra st på isen. Dags att införa trippeldomarsystem? Plus läktar-/videodomare och disciplinnämndsrepresentanter på plats?
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
mikenomad: Ja helt rätt! Vi släpper det! Nu när domen fallit är det bara att acceptera och gå vidare. Som ett skitmål; glöm och gå vidare. Det blev nästan jobbigare än intro-tråden till slut.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Har nu sovit en natt på saken och helt ärligt tycker jag vi släpper detta nu innan proportionerna tar sig ett löjets skimmer. Jo, jag tycker fortfarande att det är fel med avstängning och visst är favörerna till de sk storklubbarna tydliga.

Det är dock inte mer feldömt än att jag, om situationen varit den motsatta, från djupet av mitt hjärta skulle gapa om avstängning och om vilken vårldslös idiot till hockeyspelare. Problemet, och det som upprör mig och många härinne, är att det med stor sannolikhet inte skulle rendera i nåt. Ingen avstängning och verkligen inget ramaskri från Wennerholm o co.

Vill bara tillägga att jag älskar att vi ÄNTLIGEN har en kille som Pikkarainen i laget!
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
T T: Ja visst är det Pärras fel!

Stäng av Pärssinen också!!!!1
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Olle: Bra sagt Olle. Jag tänkte på detta när jag gick och lade mig och har nog inte släppt det än. För jag sitter ju här och skriver om skiten.

ETT POLITISKT BESLUT MED STORA KONSEKVENSER.
Den stora tragedin är ju inte att pikkarainen får 2 + 20000 kr. Det är ju den standard detta beslut sätter för domarna. Vad säger de om regeltolkningarna kring detta beslut och konsekvenserna av det.
Är det den typ av hockey som vi vill se inte bara denna säsong utan även nästa o.s.v. Spelarföreningen i elitserien skulle behöva yttra sig efter att ha kollat med sina medlemmar.
Detta "politiska" beslut från disiplinnämden har bestämt om hur hockeyn ska spelas i sverige flera år framåt. DET ÄR INTE OK.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Vem är Mats Wennerholm? Jag vet ett han är en ordviftande sportjournalist. Men, har han spelat hockey på elitnivå eller friidtott på högnivå. Jag tror han kan lika mycket sport som mig och jag vet inte känslan av att vara i miljön och det psykologiska kampen på isen. Jag är en amatör tyckare och det är Mats Wennerholm också, vad jag vet. Nu menar jag inte att ingen ska får tycka utan att Mats Wennrholm platsar på amatör nivå i sin kompetens tyckande. Hade hellre läst Peter Forsberg eller Robert Carlssons hockeyblogg på aftonbladet t.ex.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Extra Extra! Wennerholm har släppt sin analys av avstängningarna. Detta börjar kanske bli överspelat men det fick mig att asgarva:

"Ett ben läker ihop, ett avslitet korsband går att operera. Men upprepade hjärnskakningar kan ge bestående men som sitter i långt efter att karriären är över."

Undra hur många avslitna ledband Wennerholm tror att en karriär överlever. Han vill således ha längre avstängning på någon som orsakar en hjärnskakning (borta ca 1 vecka) än någon som orsakar ledbandsskador (upp till en säsong).

"Det är lika allvarligt att trycka axeln i ansiktet på en motståndare som att sätta dit armbågen."

Det är ju uppenbart att Wennerholm själv aldrig blivit sänkt av en armbåge (eller är det precis det han har blivit?) eftersom han likställer det med en axel. Han menar naturligtvis att om axelkåpan träffar i ansiktet på någon så blir skadan lika illa, han tror således på fullaste allvar att spelare hinner avgöra var på motståndaren dom ska "placera" tacklingen innan det smäller.

Sist men inte minst avslutar hockeyoraklet med att konstatera att han visst gillar fysiskt spel och att han inte alls är någon innebandyspelare MEN "när folk slås medvetslösa och hamnar på sjukhus är gränsen passerad". Det är alltså ok att spela fysiskt tills någon blir skadad...då är det inte ok längre...då är det avstängning. Avsikten med handlingen verkar inte vara något han finner relevant.

Inte att förglömma! Pikkarainen skall naturligtvis ha LÄNGRE straff än Boumedienne eftersom den senare handlade reflexmässigt. Med en crosscheck i ansiktshöjd. Eftersom det är en naturlig reflex. Jesus!!

Wennerholm vann tydligen pris för årets sportjournalist 2008. Dom kör tydligen med samma system som på sågverket, du får en guldklocka om du jobbat tillräckligt länge utan att ta dig nån jävla vart...
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Per HApps: Det är ju iaf helt uppenbart att deras "tjänstemän" påverkas av någonting, men det skulle väl vara ganska idiotisk av C. Englund att inte förneka det.
För övrigt så tycker jag att en insamling till Ilkkas böter vore på sin plats, så att han känner vilket stöd han har och att vi vill att han ska fortsätta spela sitt spel.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
söder över: själv tycker jag White Death med sabaton passar in på honom. Finsk sniper som dödar, men ah kanske ingen målsignal.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
"Har för övrigt inga kommentarer till de olika händelser som du beskriver"

Skaffa det då, mupp.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Kapten Lindow: drowning pool-bodies funkar med.

huvudsaken är psykningen! ;)


eller vänta nu. skulle inte lille lille mini muppen micke (floorball) lundström
få för sig att pikka genom en sådan jingel skulle uppvigla kraftigt våld mot moståndar huvuden som i sin tur leder till fullständig hjärndödhet a´la wennerholm (Mats) ???

näää den blomstertid nu kommer allt teddybjörnen fredriksson ska det nog vara!
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Med Perra verkar det vara slut på damp and chase...
Mindre bokstavshockey!
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
68:a var det kanske
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
söder över: Den har ju sina poänger! Den här gillar jag, handlar iofs om ngn bil (en 63:a dock va?) och lite hockeyrelaterat i videon.

www.youtube.com/watch?v=_VL5LV9PVZ8
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Per HApps: "Som privatperson kan man inte anmäla händelser till Diciplinnämnden."

Hmmm... i mitt mejl från disciplinnämndens ordförande Cecilia Hager stod det att en privatperson kunde anmäla incidenter till Disciplinnämnden. Undrar vad som är sant i så fall. Viss kommunikationsförbistring verkar råda inom Ishockeyförbundet. Men herrar Englund har väl inte haft många rätt sedan de kom ut i dagsljuset iom sexskandalen på Hotell Scandic i Stockholm så min misstanke är att det i detta fall är Her Englund som är ute och cyklar.

Disciplinnämnden får som vanligt en hel del kritik. Men för att försvara dem lite så fick Pikkarainen ett lägre straff än vad Boumedienne fick så lite cred ska de ha som inte lät sig påverkas av bland annat herrar Anrell och Wennerholm som verkar tycka att det är mer okej att crosschecka någon över munnen än att sätta in en i gränsfall inhoppad tackling.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
jag skulle fan bli rörd till tårar om denna refräng kunde höras i eon arena när pikkarainen sätter pucken i nät!

kan fan knappast hitta ord som tydligare demonstrerar min syn på pikkarainens sätt att spela hockey!

(0:40 å framåt)
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Per HApps: Mycket bra mail!
Ska bli spännande och se svaret du får.

Ja där kom svaret ja! :)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Och fick svar!

Tack för ditt mail. Fall som prövas av Diciplinnämnden sker antingen genom att matchfunktionären utdömt match penalty alternativt att det anmäls av vår tävlingschef. Det senare är för att vill säkra att olika händelser prövas inte minst där våld är ett inslag. Beträffande Pikkarainen så visar det sig att Diciplinnämnden funnit att så är fallet. Att påstå att våra tjänstemän skulle påverkas av media är ett oförskämt påhopp då vi inte har någon som helst vinning att favorisera någon part.
Som privatperson kan man inte anmäla händelser till Diciplinnämnden. Har för övrigt inga kommentarer till de olika händelser som du beskriver.
Med vänlig hälsning
Christer Englund
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Skickade ett mail till Christer englund

Hejsan .

Jag har några frågor som jag hoppas att ni vill ta eran dyrbara tid
till att besvara.

Då det verkar vara ok att ni låter er påverkas av media, i detta
fallet AB, kan jag också som privatperson
skicka en anmälning till er?

Om frågan besvaras med ja, så vill jag anmäla en Frölundaspelare för
den den fula/fega crosscheckingen på Hirschovits
som gjorde att han missar veckans viktiga matcher.

Och om frågan med ja besvaras så vill jag även passa på att anmäla
Martin Thörnbergs totala överkörning av Sebastian Erixon
i slutspelet i fjol. För det verkar ju vara ok att anmäla i efterhand
efter det att ni låtit er påverkas av utomstående personer.

Om frågan med Nej besvaras så tolkar jag det som att ni ger favörer
till dom sk toppklubbarna och då anser jag att ni inte borde
ha något mandat för att utdöma straff.

Om min frågor inte besvaras så tolkar jag det som Nej på min fråga.

Med Vänlig hälsning
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
T T: nu är jag juh förbannad för pikkens skull igen!!!






HEEEEEEEEÄÄÄÄLVETTTTTTTÄ
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Raggaren Putte: Grejen är ju att Pikka förmodligen hade måttat in en perfekt tackling utan styrningen från Pärra. En ren olyckshändelse alltså, som nämnden inte ser alternativt väljer att ignorera.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
T T: Nån kanske borde tipsa Wennerholm om detta, så att han kan starta upp en kampanj för tre matchers avstängning för Pärra.

I stort var beslutet ganska väntat av inkonsekvensnämnden. Hårt spel ska beivras, fult och lömsk vesslespel däremot är självklart välkommet.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Allt är Pärras fel! Hade han inte stuckit fram skridskon så hade träffen blivit helt annorlunda. Kolla hur de touchar i varann och Pikka lyfter på grund av det.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
pettsson: Jeremy Boyce kommer bli ett utropstecken i Elitserien denna säsong. Och snart kommer även Hockeyligan och Niklas Wikegård få upp ögonen för denna talang. En stark kandidat till "Årets Rookie".
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
T T: Med denna bedömning skulle Kronwall vara avstängd i ca 27 av 55 omgångar i Elitserien.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
T T: En positiv sida med allt det här är att Boyce får följa med ner. Han var en fröjd att se i fredags. Nån som vet nåt bakom beslutet att ställa Åkerlund mellan stolparna igen? Han var grym i premiären men jag tänkte närmast på att Pitkämäki är förstemålis.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Bergius: "Granskning av filmsekvensen visar att Ilkka Pikkarainen hoppar in en tackling mot Frölunda-spelarens huvud. Tacklingar av denna typ är generellt farliga och ska enligt praxis leda till avstängning. Avstängningen bör kombineras med böter"
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling

Har diciplinnämnden motiverat sitt beslut på något sätt? Och isåfall vars kan jag läsa motiveringen? Kommer TIK att överklaga, eller accepterar man beslutet?

Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Paddan: Fick för mig att de var medarrangörer på något sätt. Men oavsett så lär det ju sitta barn i Globen även då och se slagsmål och tycka det är häftigt. Kunde man stoppa KHL från att spela i Sverige borde man då kunna stoppa NHL?
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Snoop: Regelverket säger om cheking to the head.
5. Tacklande spelaren hoppar eller lämnar iskontakten med sina skridskor i syfte att
utdela en tackling mot motståndarens huvud eller nacke.

Kan man verkligen tro att syftet var att träffa huvudet. Jag tyckte helt klart att det så ut som följande.

"Om kraften av tacklingen är riktad mot kroppen och sedan ”glider” upp mot huvudet ska detta inte betraktas som en checking to the head."

Klippt ut från denna blogg: nyheter24.se/blogg/timra/2010/09/19/pajkastning-redan-fran-start/
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Lemmy: Det är mycket man inte förstår i det här fallet.
Bom Boms crosschecking i ansiktet är inte alls lika allvarlig tydligen enl. stockholmsreportrarna.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Abron: man ser att han crosscheckar Hirso - men det verkar inte särskilt hårt - så det måste ha tagit väldigt illa om det var just vid det tillfället
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Jockz: Ja 20 000 kr var tydlige nde högsta man kunde få i böter, och ja de kanske är fel liga för honom tyvärr spec med tanke på att vi kör med damhockeyregler.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
å herregud Trollfittan har talat igen....Wennerholm din idi....

Han betonar 2!!! gånger att han är emot tacklingar som leder till att folk slås medvetslösa, jaha ja..tyckte mig se att Mynteplläää eller vad han nu heter
hoppade bra mycket högre än Pikken efter tacklingen. Uppe på en halv sekund och till synes helt opåverkad av tacklingen. Men kanske han var medvetslös? Kan någon förklara detta för mig. För mig är det nog första gången jag sett detta.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Snoop: Dyrt att dela ut proppar, 20 000 kan vell bli dyrt även för Pikkarainen i längden. Elitserien verkar vara fel liga för honom.
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Redberry: Ja helt rätt, ska dra iväg ett mail jag med !!
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Snoop: Jag skickade ett mail till Mikael Lundström och så här skrev jag.

Hej Mikael.

Håller på Timrå och är därmed ej opartisk i ärendet Pikkarainen men oj vad jag tycker ni är snett ute. Ska ni stämma i bäcken så undrar jag om ni inte ska ta upp frölunda spelaren som crosscheckar Pikkarainen när han ligger ner, inte bara en gång utan 2 gånger. Med avsikt att skada. MED AVSIKT ATT SKADA.

Tacksam för svar med motivering till att inte ta upp det ärendet.

Mvh
Roger
Timrå supporter

Vill ni skicka mail ni med så är hans email: [email protected]
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Viklund: jag blir sååå trött vet han ens va han pratar om?!?
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Snoop: Han fick med foppa!!!!
Kommentera

Sv: Pikkarainens tackling
Snoop: men är karlj*vulen totalt j*vla hjärndöd????
Kommentera


1279982 · »