1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1279911

Sv: Pikkarainens tackling
Per HApps: Det är ju iaf helt uppenbart att deras "tjänstemän" påverkas av någonting, men det skulle väl vara ganska idiotisk av C. Englund att inte förneka det.
För övrigt så tycker jag att en insamling till Ilkkas böter vore på sin plats, så att han känner vilket stöd han har och att vi vill att han ska fortsätta spela sitt spel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Pikkarainens tackling
Extra Extra! Wennerholm har släppt sin analys av avstängningarna. Detta börjar kanske bli överspelat men det fick mig att asgarva:

"Ett ben läker ihop, ett avslitet korsband går att operera. Men upprepade hjärnskakningar kan ge bestående men som sitter i långt efter att karriären är över."

Undra hur många avslitna ledband Wennerholm tror att en karriär överlever. Han vill således ha längre avstängning på någon som orsakar en hjärnskakning (borta ca 1 vecka) än någon som orsakar ledbandsskador (upp till en säsong).

"Det är lika allvarligt att trycka axeln i ansiktet på en motståndare som att sätta dit armbågen."

Det är ju uppenbart att Wennerholm själv aldrig blivit sänkt av en armbåge (eller är det precis det han har blivit?) eftersom han likställer det med en axel. Han menar naturligtvis att om axelkåpan träffar i ansiktet på någon så blir skadan lika illa, han tror således på fullaste allvar att spelare hinner avgöra var på motståndaren dom ska "placera" tacklingen innan det smäller.

Sist men inte minst avslutar hockeyoraklet med att konstatera att han visst gillar fysiskt spel och att han inte alls är någon innebandyspelare MEN "när folk slås medvetslösa och hamnar på sjukhus är gränsen passerad". Det är alltså ok att spela fysiskt tills någon blir skadad...då är det inte ok längre...då är det avstängning. Avsikten med handlingen verkar inte vara något han finner relevant.

Inte att förglömma! Pikkarainen skall naturligtvis ha LÄNGRE straff än Boumedienne eftersom den senare handlade reflexmässigt. Med en crosscheck i ansiktshöjd. Eftersom det är en naturlig reflex. Jesus!!

Wennerholm vann tydligen pris för årets sportjournalist 2008. Dom kör tydligen med samma system som på sågverket, du får en guldklocka om du jobbat tillräckligt länge utan att ta dig nån jävla vart...
Kommentera