1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581776 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1284944

Sv: HV 71 - Timrå IK 2010-10-02
Med en natt till eftertanke och analys kan jag säga följande om gårdagens match.

Fantastiskt väl genomförd av Timrå. Inte en enda spelare föll ur ramen. Alla visste sina roller och uppfyllde dom till punkt och pricka. Stabilt defensivt och härligt, farligt offensivt.

Pikken, Hirscho och Pärra är klass rakt igenom. Dom hittar varandra mycket bra och sätter tempot så fort dom är ute på isen. Nu väntar vi bara på att Pikkarainen får göra sitt första mål, det behöver han nog. Fast han är nyttig på många andra sätt också. Hirschovits glider lite lurigt runt på banan och hittar dom andra två. Jag gillar honom skarpt!

Övriga femmor gjorde sitt med bravur. Pitkimäki var grymt stabil och lugn i målet och HV hade ingenting! Inte ens deras PP var speciellt farligt.

Någon tur fanns inte inblandad i den här segern. Timrå IK var bättre, mycket bättre och vann givetvis rättvist.

Angående Hallonens tackling så tycker jag givetvis att den var ful och att en avstängning förmodligen är på sin plats. Men jag kan inte låta bli att tycka om den. Här visar han tydligt att Timrå IK har spelare som spelar, tufft, hårt och ibland jävligt fult. Sånt sätter sig i motståndarnas huvuden. Vi har liksom saknat det ett par år nu. Som det känns nu har vi i alla fall Hallonen och Pikkarainen som kan spela lite fult. Jag hoppas ju givetvis inte att någon motståndare blir skadad av dom, men dom får gärna göra småfula saker lite nu och då. Bara för att hålla motståndarna på tå. Dom ska veta att dom inte kan slappna av när dom möter Timrå IK. För där finns dom där tokiga jävla finnarna och med dom vet man aldrig!

Återigen; fantastisk seger igår. Man blev nästan mållös.

Just ja, jag glömde ju att nämna Pärssinen. Han var riktigt bra och jag gläds med honom att det går så pass bra som det gör. Det är underbart att se honom på isen. Han verkar trivas ganska bra med sina finnkompisar. Match efter match är han 5-stjärnig!

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: HV 71 - Timrå IK 2010-10-02
Kerstin_k: Bra inlägg där och jag delar din syn på tacklingen fullt ut. Med enbart svärnmorsdrömmar i ett lag så vinner man inget när det väl börjar dra ihop sig.
Kommentera

Sv: HV 71 - Timrå IK 2010-10-02
Kerstin_k: En annan missade naturligtvis matchen i går men de rapporter jag fick från bla 250 på telefonen var mycket glädjande.

Vad jag förstår var segern mer än välförtjänt som dom oxå sa på radion.

Hade jag sett matchen så kanske jag hade skrivit ett sånt där hyllnings o kärleksepos tills idag men jag kan ju tyvärr inte göra det.

Ska se reprisen ikväll på C+ hd kl. 22.45.

Redigerad kommentar

Kommentera