1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1288253

Sv: Brynäs - Timrå IK 2010-10-09
Ska försöka mig på en summering av matchen.

Tycker att Timrå är alldeles för dålig när man inte sätter fart under skridskorna. Vi vinner inga matcher när vi ska försöka oss på att läsa motståndarna. Första perioden var bedrövlig, de andra två är bättre, det kommer jag till.

Finnfemman känns inte alls så het längre. Även om Pärssinen fortsätter att övertyga så sätter de inte alls samma press som de gjorde under säsongsinledningen. Det ser tamt ut, det ser inte alls ut som den femma jag minns som satte press och skapade chans efter chans, byte efter byte, under inledningen.

Det är tur att vi har bra femmor överlag. Det är skickliga spelare som sällan går bort sig, som ofta skapar på egen hand och som vilket superallsvenskt lag somhelst akulle böna och be efter. Men vi är beroende av att första linen producerar, eller andra femman.

Överlag ska vi vara ruskigt glada över en poäng i Gävle. När hände det senast? Jag tycker laget gör en alldeles okej bortamatch sett över tre perioder. Jag tycker faktiskt att Timrå var värda tre poäng i kvällens match. Och det var längesedan jag tyckte så efter en match i Gävle.

Suddenförlusten bryr jag mig inte så mycket om. Jag är nöjd att vi stör Brynäs i deras hemmaborg. Det är nog så tufft. Med lite bättre disciplin i enskilda lägen hade vi kunnat vinna den här matchen, redan i första perioden.

En styrka är att ta poäng på bortais. Vi gör det bra och trots underläge kämpar vi oss tillbaka. Det gjorde vi inte förra året. Det tyder på karaktär, det tyder på bra sammanhållning, det tyder på att vi kan slå vilket lag som helst på bortais, framåt vårkanten.

Släcker mina blå, relativt nöjd, trots förlust. Vi går en ljus tid till mötes. Tro mig. Som grädde på moset tog veteranerna ääen grym skalp idag då de slog ett mycket namnkunnigt Brynäs med 3-2.

Vindarna vänder. Timrå IK bryter mönster. Det går bra nu!
Kommentera