1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582946 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1322477

Sv: Silly Season 10/11
Man kan notera att det går mode även i inläggstopic på supporterforum. För några år sen var det 'så här skulle jag vilja möblera om femmorna', nuförtiden 'omorganisera! Sparka alla!'. Gå in och läs på valfritt forum tillhörandes ett lag på elitserietabellens nedre halva. SSK, Brynäs, Modo, Timrå, Frölunda, DIF. Same shit, different names.

Jag vet inte jag, men jag vibbar viss bajsnödighet. Vad har man för självbild om man som SSK-supporter blir rabiat över att ens klubbledning ger en ännu en säsong med kvalseriespöket i vitögat?
Men föralldel. Det är ju SSK, en skitklubb i jämförelse med Timrå. Vi skulle ju, givet att vi inte hade kompletta idioter på precis varenda betydelsefull föreningspost, vara ett stadigt topp5-lag. Att vi inte har publiken, arenan och ekonomin för det beror ju på...just det, nyss nämnda idioter.

Ja, jösses. Man kan säga mycket om sakernas tillstånd, men det var inte bara på isen och i styrelserummen det var bättre förr. 'Buhuu, vi kommer åka uuuur!!' har det låtit sedan omgång 6. Precis som förra året. Och året före det. Så fort det inte är räls, gnisselfritt och poänggap neråt ska det säga sanningens ord och sågas den som sågas bör.

Men, men - vem är jag att raljera och sätta mig på höga hästar? Ingen alls, självklart. Det är ju ett faktum att det sett ut som bajs på isen i merparten av matcherna. Och det är svårt att säga något annat än att vi gick in i säsongen en - minst - forward kort. Men ändå, jisses. Linkan är ingen imponerande sportchef på något sätt, men inte i närheten av den uselhet som belackarna här inne vill göra gällande. Vore han det skulle vi varit avsågade nu.

Timrå är ett lindansarlag. Vi behöver bättre juniorer underifrån, en minskad skadebelastning och en större kontinuitet på spetsspelarsidan. Får vi till alla dom faktorerna kan vi få lyckosamma säsonger, ungefär såsom DIF hade förra säsongen och SAIK upplever nu. Men nej: lika lite som det kommer att vara ett permanent tillstånd för nyss nämnda klubbar så kommer det att vara det för Timrå. Den lyxen har egentligen bara HV och FBK, och för att ta sig upp på den nivån krävs en jävla massa. Bl a en förflyttning i tiden och ett antal pionjärbeslut som skulle ha gjorts för länge sedan.

Det är svåra tider nu för hockeylag. Utflyttningen till NHL/KHL har minskat spetsspelarnas vilja att spela i Sverige markant. Det finns inte lika många Hahl och Pyörälä att hugga medan storklubbarna är upptagna med andra. Finska ligan känns mer svårscoutad än någonsin. Ska Timrå få tag i riktiga kanoner (sådana som skulle platsa i en förstafemma i exempelvis HV) måste det till någon form av chansning.
Timrå - och flera andra klubbar - har inte riktigt anpassat sig. De pengar som tidigare räckte till för dom riktiga essen får man numer Widings, Dimitrakos och Hirschovitsar för. Och det är inte mycket att bygga lag kring.

Å andra sidan - marginalerna är små i den här sporten, även i lagbyggarsammanhang. Två, tre spelare som presterar över förväntan kan betyda hur mycket som helst. SAIK tog in Mikko Lehtonen som en nödlösning när man egentligen sökte en förstecenter. Fansen skrek: va faen! Ska vi spela Warg i förstafemman eller??!1
Ja, det fick man visst göra. Och hoppsan, det blev inte så tokigt.

Men tokigt blev det för Timrå. Jokela var tänkt att vara en blandning mellan Caslava och Lehtonen, men ser mest ut som en mix av Sonntag och Karlsson. Hirso vet vi alla vem han skulle likna och hur väl han levt upp till det. Corso varvade egoism, offensiv briljans och icke-existerande defensiv och kickade ut sig själv ur laget.
Varpå vi är tillbaka: sparka Linkan? Sure. Jag menar, det här utfallet borde man väl listat ut på förhand? Att det inte kan vara Perras fel är vi överens om. Han har ju vårt förtroende gubevars. Annat vore det om det varit Challe som stått i båset. Då hade vi givetvis vetat exakt hur stor del han haft i detta (gissning: skitstor).

Håhåjaja. Och så vidare. Ett gnälligt, dravlande inlägg från min sida. Men jag tänker inte be om ursäkt. Läsvärdet på det här cry-baby-forumet är ändå historiskt rekorduselt. Mer skit åt folket!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 10/11
Bragd-Birger: Välskrivet!
Kommentera

Sv: Silly Season 10/11
Bragd-Birger: Anledningen att finska ligan är svårscoutad är, enligt mig, att ligan har blivit sämre med åren. Lönerna i Finland är förhållandevis låga, medan det under de senare år dykt upp alltfler alternativa ligor för spelarna. Själv har jag börjat tro på vansinnesvärvningar - låt det bära eller brista. Skulle jag vara sportchef så skulle jag ge mig ut på jakt efter transatlantiska spelare med förhoppning om att hitta nya Abbotts.
Kommentera

Sv: Silly Season 10/11
Bragd-Birger: Läsvärt inlägg!
Men någonting är fortfarande fel i föreningen, Jokela, Karlsson och Hirso är mycket bättre hockeyspelare än vad dom presterar i dagens timrå och framför allt på isen. Corso är en riktigt bra spelare på isen, men som istället inte fungerar utanför rinken. Det måste ändå ligga på dom i ledande befattningar att få ut maximalt av det material man har. Jag anser att dagens tränarpar bara har lyckats plocka ut 60% ur laget. Det känns som om vi åker runt med handbromsen i match efter match, och motorn får slita väldigt tungt med skador som följd. Och dessa skador och underpresterande spelare säsong efter säsong kanske det skulle bli ändring på med en ny fystränare. Vad det gäller coachningen under matcherna så finns det ju också mer att önska, Svenska damhandbollslaget visade ju att det är på planen man skall vara bäst inte på papperet, och Frölunda är ju ett lag som helt har visat motsatsen.

Nä jag säger ändå sparka allt och alla, inklusive Linkan. Det är dags att börja om för Timrå IK.
Kommentera

Sv: Silly Season 10/11
Bragd-Birger: Så där ska ett inlägg se ut! Det var en imponerande uppvisning *bugar* :-)
Kommentera

Sv: Silly Season 10/11
Bragd-Birger: Skitbra!
Kommentera