1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582265 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1345797

Sv: Timrå IK - Frölunda 2011-02-05
Olle: Även jag börjar nerva så smått. Sett till hur det har sett ut är det svårt att inte vibba positivt. Å andra sidan - hur vanligt är det att sweepa andra lag utan att tappa poäng?

Jag tycker att dom två senaste matcherna varit oroväckande usla. Innan dess var formen på uppåtgående, och jag tycker faktiskt - här håller säkert ingen med mig - att vi i stort gjorde en bättre match när vi torskade mot Skellet borta än vi gjorde nu mot Modo.
Framförallt är det backspelet som i det närmaste totalt havererat. Alla lag vet numer att Jokela ska forecheckas, och det blir lite som bygdegårdens fiskdamm på midsommar - vinst varje gång. Är Karlsson inne är det perfekt att stå som hans gubbe framför mål, för då kommer man att ha i det närmaste ostört manöverutrymme.
Är det Skogs, ja då är det bara att båga lite i zon så kommer han att ta burskydd och sen hinner hela laget samla sig i mittzonen...osv.

Och bristen på lyft efter den senaste tidens poängchock (jag menar, vad är det...8/12 på dom 4 senaste?) oroar. Det borde göra att spelet blir tryggare, mer självklart. Varför blir det inte så? Stressen över kvalplatsen borde rimligen ha släppt.

Men. Givetvis hoppas man på en trea i morrn. Det finns fog för det. Vore ju underbart om VF kommer ut närmast paralyserade av kvalseriefrossa, spridandes puckar som funnos det icke en morgondag. Läckande försvar, nyckelforwards som viker ner sig och målvakter som silar allt. Det scenariot finns bland dom möjliga. Och det vore fantastiskt härligt om det kunde inträffa just i morrn.

Till topps! Kvalserien är överskattad, gå för slutspel!
Kommentera