1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581251 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1348090

Sv: Apropå nånting...

Motion till årsmötet i Timrå IK 2005

Undertecknade medlem i Timrå IK har med stor glädje och stolthet följt föreningens framgångar från upplösningen av fusionen fram till dagens ställning som en av landets mest framstående och beundrade idrottsklubbar. Jag vill betona mitt stora förtroende för styrelsens, föreningens anställda och alla ideellt engagerade personers hårda arbete för klubbens bästa.

Det finns dock ett område där det finns utrymme för förbättring. I dag används en röd örn och begreppet ”Timrå Red Eagles” i marknadsföring och extern kommunikation. Jag anser att Timrå IK bör använda sitt korrekta namn och alltid ska använda sitt klubbmärke med de två tallarna i offentliga sammanhang.

Förutom av rent känslomässiga skäl anser jag att det går att motivera rationellt. Genom åren har klubben använd olika varianter av klubbsymbol på matchtröjor och souvenirer men förutom fusionen och de senaste örn-åren har två tallar ingått som en komponent. Det finns en stark önskan bland Timrå IK:s anhängare att åter få ett klubbmärke vi kan känna oss stolta över och känna samhörighet med. Vi håller på Timrå IK, ett lag som spelar i rött och vitt och har ett enkelt och vackert klubbmärke.

Jag är medveten om att en återgång till det klassiska klubbmärket kostar pengar. Jag är ändå övertygad om att det kommer att betala sig med högre försäljning av olika former av souvenirer. Jag anser inte heller att den röda örnen behöver förbjudas eller avvecklas helt. I vissa sammanhang kan örnsymbolen användas på souvenirer och liknande. Notera hur Brynäs använder tigern parallellt med det klassiska klubbmärket.

Jag yrkar följande:

  • Att årsmötet beslutar att Timrå IK ska använda det klassiska Klubbmärket med två tallar och namnet Timrå IK såsom det presenteras på omslaget till boken ”Timrå IK – En klassiker”
  • Att Klubbmärket ska profileras på brevpapper, i matchannononser, i mediakontakter, på Internet, av Hockeyligan och Svenska Ishockeyförbundet, målas på isen samt i övrigt nyttjas i officiella sammanhang.
  • Att Klubbmärket placeras på matchstället där det idag är en röd örn eller på annan plats där klubbledningen finner det lämpligt

Hockeyhälsningar


Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Per HApps: Vad skulle göra souvenirer mer populärt för att det är två träd på dem istället? Jag tycker inte att träd är så överdrivet snyggt och att en örn symboliserar Timrå i tv, tidningar t.ex. stör mig faktiskt inte, det som stör mig är det eviga tjatet om tallarna så på så vis skulle det vara bra att man gick över till att låta "tallarna" symbolisera klubben.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Per HApps: Klockrent!

Klubben måste inse att det handlar om TRADITION. Och finns det nåt Timrå har så är det just TRADITION. Visa det! Förnyelse fick sin chans med S/T Hockey. Åter till rötterna!

Och ja, det är precis lika aktuellt som för tio år sen när etableringen i Elitserien var i full gång. Jag hoppas bara att klubben är mogen att inse värdet i att återvända. De har ju fullständigt plockat bort örnen från matchstället så de vet ju vad vi pratar om.
Kommentera