1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582085 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1354319

Sv: Apropå nånting...
Olle: Schweiz i allmänhet och KHL i synnerhet är ett gissel. Nuförtiden får man betala stora pengar för spelare som inte är i närheten av att få spela EHT och det är givetvis besvärande. Det gör scoutingverksamheten oerhört viktig. Se på Elias Fälth. Att värva en "färdig" spelare av den kalibern är en investering på mellan 200 - 300 tusen (kvalificerad gissning). Jag tror inte att Luleå betalar honom de pengarna, eftersom de hittade just ett guldkorn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Pätr: Samtidigt är det ju ett stort problem att man inte kan värva ungt och förvänta sig att få behålla spelarna över en längre tid. Alla som blommar ut försvinner till NHL. Har man riktigt otur så tar dom även en sväng genom FBK/HV71 (även fast det fungerat i rakt motsatt väg förr oss i några säsonger nu).

Nyckeln är väl att finna spelare som sebbe, som inte kommer att ta klivet till NHL men samtidigt inte heller lockas av lite fetare pengar i KHL. Min uppfattning är ju att det finns en extremt begränsad mängd av såna spelare. Om vi leker med tanken att man skulle ersätta Hallin med en Mäkiaho, då tror jag att man som fattig förening i dom nedre skikten, snabbt gräver sin egen grav.

Om man tänker sig att man har:
A, Lovande juniorer
B, mindre lovande juniorer
C, lovande seniorer
D, mindre lovande seniorer
E fullfjädrade seniorer

...så är det ju bara B och D man kan kan skriva långtidskontrakt med. A-kategorin sticker över pölen och C,E kräver en rejäl slant i lönekuvertet och skriver antagligen max 2-årskontrakt eftersom man hoppas på att kunna kräva mer i en liknande klubb när kontraktet går ut.

Timrå IK's problem är ju att man köper "Mäkiahos" för överpris och placerar dom i 2:a eller 3:e femman medan kan kan sno tillbaka en Hallin eller en crippe för småslantar och spela dom som dom ska spelas, dvs. i en 3:e/4:e femma. (crippe kanske kostar lite flis numera förresten).
Kommentera