1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582183 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1354761

Sv: Timrå IK - AIK 2011-02-26

Hej,

 

I lördags hade vi en så kallad högriskmatch i E.ON Arena då Timrå IK mötte AIK.

Denna match blev av Svenska Hockeyligan klassad som högrisk på grund av att en organiserad resa av AIK´s supporterklubb Black Army aviserades i ett tidigt skede.

 

Hanteringen av en sådan här match sker i samråd med båda lagens säkerhetsorganisationer, samt med Polisen.

Säkerheten inför den här matchen planerades noga i förhand och vi vidtog alla åtgärder som polisen rekommenderade, samt lite till.

På polisens inrådan så skedde heller inga ingripanden på läktaren. Anledningen till det var oron för att det skulle kunna få följdeffekter som förvärrar situationen.

Istället filmades allt för att kunna utreda störande element i efterhand. Detta är också Polisens arbete.

Vi vill poängtera att vi inte är nöjda med hur säkerhetsarbetet sköttes i lördags och det kommer vi att kraftfullt föra fram till alla berörda. Vi kommer heller inte att acceptera denna tolerans igen.

 

Vi kan också konstatera att vi inte har en Arena som i dagsläget är optimal för en anstormning av det här slaget och vi kommer att se över det problemet.

Ett utvärderingsmöte med alla inblandade parter kommer också snarast att ske för att se över vad vi har för möjligheter att förbättra säkerheten vid en liknande situation igen.

 

Vi kommer alltid att arbeta hårt för att alla besökare ska vara, samt känna sig säkra i E.ON Arena.

 

Med vänliga hälsningar

 

Henrik Hanson

 

Arenachef

E.ON Arena

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - AIK 2011-02-26
T T: Varför ens släppa in dom från första början, "högriskmatcher" ska inte få förekomma. Kan HV och DIF porta klackar i slutspelet kan väl vi göra det i en grundseriematch kan man tycka. Man måste väl tänka på det egna lagets supportrar i första hand och att de trivs
Kommentera

Sv: Timrå IK - AIK 2011-02-26
T T: Att det inte görs ingripanden i AIK klacken kan jag ha förståelse för, kastade ölburkar och interna slagsmål. Men att släppa in AIK folk i Timråklacken för att sedan se om något händer????? Vi kollar filmen efteråt låter som ett härligt säkerhetstänk när det gäller att skydda åskådare för dessa idioter.
Kommentera