1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582941 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1379484

Sv: Silly Season 11/12
Spanarn: Alla lag måste ha ett par spelare som faller under kategorin "bärande pelare". Vilka har vi inför nästa säsong? En hirschovits som kommer från en tämligen svag säsong och en Pikkarainen som man definitivt bör kunna förvänta sig mer av. På backsidan då? Halonen och Granath kanske. Resten är oprövade. Målvaktssidan? Två svajiga värvningar där. En måste ta ett rejält kliv framåt.

Faktum är att den enda i laget som med säkerhet kan sägas går en ljus framtid till mötes, det är Friberg. Pärssinen, som tillsammans med hirscho, är den enda spelaren vi har som har en teoretisk möjlighet att hamna topp-10 i poängligan är i princip hockeyinvalid. Hur mycket man än vill att han ska ösa in poäng i år så är det inte speciellt troligt att han spelar mer än halva säsongen.

Visst, laget behöver inte fyllas med en massa mätta stjärnspelare men det måste finnas någon sorts struktur på det hela. Det du pratar om är förbättringar som inte direkt rör spelet på isen. Det blir säkert bra med en ny fystränare men inte fan kommer han att göra pärssinens rygg till stål, Robinsons fysik till hulken eller bagarns skridskoåkning till Flash Gordon.

Vad ska försäljningschefen göra? Dra 1000 fler åskådare i snitt under säsongen? Grundtanken med lagbygget är god, slutprodukten ser knappt ut att hålla ES-mått. Inget ont om Hallin men även om fystränaren lyckas med bedriften att hålla hela truppen skadefri hela säsongen ut så kommer varken han, Önerud, Larsson eller bagarn att göra 30 pinnar i år.

Hela mitt inlägg dryper av negativ inställning men i mina ögon är det inte bättre än så här. Hynning blir spiken i kistan. Vill det sig illa så har vi han och Pärssinen på läktaren från match 5. Jag hade gärna sett ett mellanting mellan "dyra stjärnspelare" och "billiga brunkare". Nu har vi bara billiga brunkare, ja om inte Murley "blommar ut" dvs.

Och jag tänker verkligen inte köra med något "vad var det jag sa". Jag står för att jag (på förhand) tyckte att förra årets trupp såg ut att kunna nå topp-5 och jag står för att årets trupp ser ut att, i bästa fall, slåss om ingenmansland.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 11/12
Olle, mfl: Jag måste ta upp ett exempel på att man kan klara sig utan "stjärnspelare", Luleå Hockey anno 10/11. Hur många i det laget, på papperet, anser ni vara god för topplacering i poängligan? Det blev en jäkla dyster känsla på forumet tack vare en artikel om Hynning! Han är väl inte än på långa vägar klar för Timrå IK?      :)

EDIT: Ni får bläddra in på förra årets rooster om ni vill se hur förra årets Luleå såg ut på försäsongen. Ungefär likadant som vi har det nu skulle jag säga!

Elias Fälth = Marcus Högström
Janne Niinima = Arto Laatikainen
Fredrik Styrman = Jesper Dahlroth
Pierre Johnsson = Oscar Hedman
etc. :)

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Olle:
Nu har jag svarat dig, Skarin, RR2, Mackelito och nu dig igen. Vet inte om jag orkar utveckla mer. Det kanske är så enkelt att jag generellt har någon slags gammaldags gilla-läget/ vi får jobba med det vi har/inte ge upp i förtid-inställning som kanske kolliderar med en mer "Fan det här ser ju skitdåligt ut, det kommer att gå åt helvete!".

Jag tycker att de flesta resonemang kan vändas på.
Förstår jag dig rätt att du tycker större delen av laget är felbyggt, att Hirscho och Pikken var så medelmåttiga förra året att det finns skäl att misstänka att de inte kommer att vara bättre nästa säsong. Att ny fystränare förmodligen inte gör någon skillnad för de tidigare skadebenägna spelarna och att de därmed borde ha sparkats. Att en ny försäljningschef inte har någon påverkan på budget/ekonomi. Att det inte finns någon struktur att tala om.

Struktur på laget, definieras det helt och hållet av spelartyperna? Hur bra spelarna är tränade och spelidé/taktik borde väl också ha betydelse för strukturen? Återigen, att dissa laget redan nu tycker jag är för tidigt.
Kommentera