1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582193 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1405135

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2011-09-24
RocknRolf2: Jag hade velat se att man bytt ut Thomas Johansson, Christer Ericsson och Stefan Lindqvist redan för 2 säsonger sedan. Absolut senast till den här säsongen. Nu blev det inte så och det tycker jag är olyckligt. Jag hade dessutom sett att Per-Erik Johnsson fått lämna till den här säsongen, så blev det ju inte heller.

Det är som det är och nu får vi jobba utifrån det. Jag tror inte att det är riktigt så enkelt att värva en sportchef som du säger (på ett, får jag anta, ironiskt sätt). Men visst, jag kan till viss del hålla med dig om att det varit en del naivitet kring bygget både vad det gäller styrelse/ledare som truppen.
Jag har t.ex. alltid lovordat Johanssons arbete då han hade en mer renodlad ekonomisk roll i föreningen. Det gjorde han bra. Jag är mer skeptisk om han är den som ska leda föreningen på det sätt han fått göra de senaste åren. Jag är lite skeptisk till Christer Ericsson. En erkänt duktig person att föra sig verbalt men som inte har det CV som den här föreningen behöver. Stefan Lindqvist är också han säkert en duktig person men inte någon som ska ansvara över ett lagbygge i en sån "liten förening" som inte har råd att misslyckas. Det hade varit mer logiskt i en klubb som inte äventyrade sin egen överlevnad, men där är vi som bekant inte.
Per-Erik Johnsson som för övrigt var mitt förstaval har inte heller han levt upp till förväntningarna. Han visade tydliga prov på en handlingsförlamning vid vissa situationer förra säsongen och detta har inte på något sätt blivit bättre den här säsongen.

Det finns fler exempel under senare år jag inte gillar. Att ta hit Nubben igen efter det som skett kan jag tycka är märkligt, för att ta det kanske största exemplet.

Men som sagt: det är som det är, svårt att göra så mycket åt det. Detta visste jag om innan serien drog igång. För min del handlar det om att hjälpa laget till det bästa möjliga, förhoppningsvis så långt att det räcker till ett förnyat elitseriekontrakt. Sedan gäller det att bygga om och bygga rätt. Både på ledarsidan och i truppen. Vilka det blir ser jag med spänning fram mot. Förhoppningsvis med laget i mitt hjärta kvar i högsta serien.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2011-09-24
ÖstrandsNisse: Jo, tillvägagångssättet var ju inte helt allvarligt, men däremot det där om att det inte borde vara alltför svårt att hitta någon ersättare med tanke på att ingen på förhand kan sägas vara en bättre sportchef än någon annan. Visst kan man göra vissa antaganden att någon med förmodat brett kontaktnät bör ha bättre förutsättningar, eller kanske någon som har lyckats i någon annan klubb i samma roll, men det är långt ifrån någon garanti. Det enda vi VET, och det vet vi med 100% säkerhet, är att Stefan Lindqvist INTE är någon bra sportchef och att han har misslyckats på så många plan nu. Och med den kunskapen så finns det liksom inte så mycket att förlora. Lite jobb kanske men jobb, hårt jobb från alla parter, kommer det onekligen att krävas för att vända på det här. Linkan har fått sin chans, flera chanser, och nu måste han gå. Det är för mig fullständigt obegripligt, och oerhört olyckligt, för hela föreningen inklusive alla inblandade att man inte har löst den här situationen redan. Jag må vara tjatig men jag kan bara inte släppa det, vi pratar om historiska misstag här.

Alla; ledning, fans, press, precis alla pratade om stora förändringar inför den här säsongen, men vad har med facit i hand hänt, jo Nubben har kommit in. Nubben och ingenting mer. Vad säger man om det? Man kan välja att lägga skulden på antingen ledningen, publiken, eller till och med dumma forumskribenter som bara gnäller och inte välter styrelsen på årsmötet, men likväl, vi ser resultatet av historiska misstag här. Det måste till rejäla förändringar och det NU.
Kommentera