1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582379 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1411110

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2011-10-08
söder över: Det är svårt att ändra riktning på en tackling i ett sånt läge och om man gör det medan man har hög fart så riskerar man att skada sig själv istället. Jag tycker att ansvaret ofta ligger lika mycket på den som tacklas. Elitserien hade ju massor av problem tidigare med spelare som vände ryggen till för att skydda puck, blev tacklade i ryggen och fick med sig både utvisning och avstängning på motståndaren. Nu har man ju fått en lite mer sansad syn på den typen av situationer men på Bertilssons tackling tycker jag att man får se på det med andra ögon. Det är faktiskt upp till spelarna att skydda sig själv mot tacklingar också.

Handlar det om rena övergrepp, slashingar över händer, crosschecks i ansiktet eller knytnävsslag, då kan man säga att mottagaren står utan ansvar men när det gäller open ice-tacklingar så räcker det oftast med att titta upp och se var man har sina motståndare för att hinna agera på ett sätt så att man inte riskerar allvarlig skada.

Om jag inte såg fel så jämförde Boorken den här tacklingen med den Hedman satte in på Wallin och där snackar man om "respektlöshet". I fallet med bertilsson tycker jag att luleåspelaren är oaktsam, i fallet med Hedman (som han blev avstängd för?) så tycker jag att det är respektlöst av Wallin att åka runt och tro att han är fredad där ute på isen. Respekt är att se upp för sina motståndare också, inte att bromsa in en tackling bara för att man tror att den kan skada motståndaren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2011-10-08
Nä men vad säger ni , om vi skulle kunna ta och slå Brynäs imorgon ?

Murley , Röymark och Hallin målar
Kommentera