1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581533 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1413672

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2011-10-13
Bragd-Birger: Murleys värde bestäms inte lika mycket av Murleys prestationer som prestationerna av det potentiella nordamerikanska backförvärvet vi kan fylla hans plats med.

Murleys säsong än så länge verkar bli ungefär som den förra (lite tidigt att säga än dock). Förra säsongen började han riktigt starkt bara för att stagnera och sedan mer vara en belastning på slutet. Sjukt oangenämt problem för Timrå nu när dom mest högavlönade spelarna är de som också sviker mest (inte Vampola då).

En transatlant ska vara en väldigt tongivande spelare i laget, det är av yttersta vikt eftersom man bara får ha två. Här måste man "välja"/rekrytera noga. Det tycker jag inte att man gjort i Murley. Corso var en stark transatlant (med vissa problem), Sonnenberg var ett annat exempel på "bang for the buck". Murleys produktion bör nog ligga närmare 1p/match så länge han inte bidrar nämnvärt med andra kvalitéer på isen.

Ritchie i modo var verkligen "bang for the buck". Murley har en bra bit dit och nu menar jag ur ett helhetsperspektiv och inte bara produktion för Murleys dragskott från blå kommer inte att fortsätta trilla in som på beställning. Ser man till hur han spelar så tycker jag definitivt att han ligger på en "överproduktion" just nu, han peakar och den peaken kommer att dala. Det kallas "artistkontrakt" av en anledning, Murley presterar ofta något som motsvarar ett "statistkontrakt".

Men som sagt, det är många problem i Timrå IK just nu. Vi behöver akut defensiv förstärkning men offensiven kan man heller inte skryta med. Vi har en huvudtränare som inte ens kan förmå laget att etablera press i PP men å andra sidan har vi kanske inte heller spelarmaterialet för detta (vilket kanske är ett större problem än defensiven). Vi har en offensiv back i Robinson som ännu inte presterat ett enda poäng och då är han långt ifrån sämst av backarna i det offensiva spelet ändå.

Sen har vi "problembarnet" nr. 1 Illka Pikkarainen. Hur ska man bära sig åt för att få bort honom från klubben samtidigt som man får tillbaka lite pengar att spendera på en ersättare? Finns det någon finsk/rysk klubb i behov av offensiv som kan tänka sig en ren trade?

Pikkarainens prestationer på isen, än så länge, har varit sämre än Corsos när han var som absolut sämst. Kroppsspråket är sämre, produktionen är sämre och han spelar inte ens i närheten av den roll han ska ha i laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2011-10-13
Olle: Vi får väl se var Murran tar vägen, såväl poäng- som spelmässigt. Så länge han ligger där i poängtoppen tänker då i a f inte jag hänga honom före vissa andra. Särskilt inte om man betänker hur mycket han spelat med Haggan (jämför Pikken som fått glida med Vampen som passningsläggare).

I övrigt fortsätter jag tjata: stirra sig inte blind på Murrans pass. Alla dyra spelare måste prestera i en klubb som Timrå. Punkt. Vi har inte råd med några glidare som suger märgen ur lönekakan. Då står vi oss slätt.
Det är inte Murrans fel att vi skriker efter en bra back och därför gärna skulle ha haft en transatlantplats öppen så att vi får fler alternativ.

Linkan-Nubben-Perra måste
a) ta hand om situation Pikk. Få honom att funka, eller jobba dygnet runt för att bli av med honom. Pronto.
b) se till att styra upp ett fungerande offensivt backspel. Robban är vårt främsta kort här. Vad ska man göra för att få honom att funka, produktionsmässigt? Vad är det som felas?
c) få in en bra, stabil back. Någon som kan hålla undan motståndare framför eget mål. Sen: tacka Hedin för det som varit och vinka adjö.

...och sen finns det tusen andra grejer också, men hey. Nu är det fredag. Låt oss mysa!
Kommentera

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2011-10-13
Olle: Men finns det verkligen något att ha på den transatlantiska sidan vad gäller backar som är bättre än de Europeer som nu börjar titta mot Europa igen? Genom åren så är det väl inte särskilt många backar med nordamerikanskt pass som lyckats bra i ES?
Kommentera