1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581613 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1416488

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2011-10-20
Kerstin_k: Att våra NHL killar kommer hem tror jag vi kan glömma. Vill minnas att Zäta under sommaren sa att en flytt hem inte kommer hända, att han vill avsluta karriären i Detroit.

Nej detta är allt ifrån ett dukat bord, eller tja beror på hur man ser det. Det är fullproppat med elände! En klubb som inte drar in tillräckligt mycket pengar, betalar för mkt för truppen, ständigt gör tveksamma värvningar, inte lyckats ha en stomme i laget sen Carlsson, Nordgren o Krykov försvann och som dessutom håller på att tappa sin publik.

Vad gäller bankrutt tror vi balanserar på den linjen fortfarande tyvärr.

Läget är riktigt tungt, och tyvärr tror jag inte det finns några enkla lösningar.

Spelmässigt tror jag vi lider mkt av att vi inte har en lokal stomme i laget. Några som varje kväll ger sin själ och hjärta för laget. Några som varje kväll visar vägen för legosoldaterna Murley, Pikken, Hagos, Halonen, Hedin, Timo mfl. Några som ställer informella krav såsom att det inte är ok att supa på krogen stup i kvarten. Några som tillrättavisar laget efter en dålig insats. Etc

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2011-10-20
Patrick Polly: Beträffande publiktappet så är det ändå ganska bra när det kom drygt 4600st för att se matchen i går. Jag ställer det då i relation till hur dåligt laget är och den usla tabellplaceringen.
I morgon lördag kommer det troligen färre eftersom Giffarna samtidigt spelar en avgörande match och den visas på TV.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2011-10-20

Patrick Polly: Instämmer i att det avsaknas en stomme och lokala spelare som brinner för klubben/orten. Igår saknade man killar som Lander och Erixon då det  såg allmänt förvirrat ut. Folk som går på matcherna lessnar då hemmaspelet har varit riktigt ruttet i flera år. De flesta hejarop på en viss spelare som jag hör på läktaren är för en herr Hedström. Jonathan Hedström är i dagsläget en oväntad kulturbärare för Timrå IK. Folk gillar en underdog som kommer tillbaka, ett välbekant namn bland alla legoknektar.

Timrå kan inte hålla på och värva spelare som man gjort och äventyra ekonomin med panikvärvningar hit och dit. Eftersom Timrå jobbar med relativt små medel så är varje värvning ytterst viktig. Vi brände det sista krutet ifjol och det får vi sona för i år. Tycker det är jävligt konstigt att vi inte får ut någonting av våra stjärnor trots att vi har samma omsättning/spelarbudget som betydligt bättre lag.

Oroväckande är det också att det finns klubbar underifrån som potentiellt skulle kunna trumfa Timrå ekonomiskt sett. Jag ser det bara som en tidsfråga innan Malmö är uppe igen (för gott) med en massivt stor arena. Sedan har vi Leksand som har ett helt fanatiskt landskap som fyller deras arena som även den är större än vår. Det känns inte kul att möta dessa lag (med flera) i en eventuell kvalserie.

Något måste göras för att rädda det sjunkande skeppet. Eller kan vi inte göra något, har vi bränt vårt spelarkapital de tidigare säsongerna och sitter här med svarte petter.

Sedan snacket om ny arena, till slut finns det kanske inget annat val om vi vill hänga med de andra stora även om det blir jobbigt för många Timråbor. Jag ser själv helst att vi spelar kvar i Timrå men hamnar vi för mycket ekonomiskt på efterkälken så kommer det att krävas en arena i stan.

Vi står vid ett intressant vägskäl för föreningen. Tydligen så klarade vi inte av att etablera oss som ett stabilt elitserielag sett på de senaste säsongerna. Vad gör vi nu?

Kommentera

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2011-10-20
- Jag är den förste att säga att Frögren inte gick in för att skada. Han är stor och stark den pojken men jag tycker att domarna gör rätt. Men det är synd att det händer, det tycker jag, säger Timråtränaren Per-Erik Johnsson.

Är det för mycket begärt att Perra tar Timrås parti fullt ut?
Kommentera