1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581789 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1419696

Sv: NU FÅR DET VARA NOG!!
Fick svart av Christer på mitt mail.

Tack för ditt mail. Jag förstår din besvikelse över vårt spel och tabelläge. Vi känner nog alla likadant.

Jag tycke att laget jobbar bra i matchen mot AIK och det känns som ett "fall framåt". Vårt BP och PP fungerar inte bra och speciellt svagt är BP. Detta nöter man konstant på träningar men resultatet syns ännu inte.

Det vi kan lova är att vi tar detta på största allvar och "vänder på alla stenar". Vi koncentrerar oss på det vi kan förändra. En åtgärdsplan håller på att slutföras. Vissa delar har vi redan igångsatt och andra kommer under den  närmaste tiden. Tyvärr kan jag i dagsläget inte redovisa mera om innehållet men som du förstår finns bl.a förstärkningar bland diskussionerna.

Vi räknar med att presentera en åtgärdsplan under nästa vecka.

Det är nu i motgång som det är viktigt att vi alla ställer upp och stöttar laget och föreningen Timrå IK.

Vi räknar med dig!

Bästa ishockeyhälsningar

Christer Ericson
Ordförande i Timrå IK
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: NU FÅR DET VARA NOG!!
Per HApps:

Jag fick exakt samma svar från Christer Ericson, på mitt mail,

så han har nog en mall han skickar som svar ( enkelt och ansvarslöst)
Kommentera

Sv: NU FÅR DET VARA NOG!!

Per HApps: Därmed kan vi nog lägga ner diskussionerna kring att föreningen måste agera. Vi får helt enkelt vänta till nästa vecka och se vad föreningen lyckas skaka fram för åtgärder.

Det jag hakar upp mig på är Linkans uttalande i media där han berättar att detta som nu inträffat var ett, inte alltför osannolikt scenario, som växt ytterligare när alla s.k. experter tippade Timrå sist i sin förhandstips. Här skulle man kunna begära att ledningen (eftersom åtminstone en i styrelsen, sportchefen, såg faran) redan hade en åtgärdsplan mer eller mindre färdig att sjösätta om verkligheten blev så som de flesta spådde. Men nej då, när väl problemet är ett faktum, då börjar man att titta på olika möjligheter och börjar så smått att lösa problemen. Bekymret är att tid är en bristvara i elithockeyn. Matcher 3 gånger i veckan, 9 poäng att spela om varje vecka. Då går det fort att halka efter.

Som Ericson nämner tittar man på bred front, däremot ger han inget rakt besked på att förstärkningar är på väg eller prioriterat. Nu kan jag tolka det han säger som fan läser bibeln men jag ställer mig ytterst tveksam till om föreningen har ekonomiska muskler att göra något åt spelartruppen. Pengarna räcker till typ en värvning, mer pengar finns inte. När dessutom publikfrånfallet är påtagligt så finns naturligtvis oron där också. Ingen publik, minskade intäkter...ekorrhjulet.

Nu behöver det inte vara så eländigt som jag målar upp. Det kanske till och med är så att man gör en Modo. Man inser hur prekärt läget verkligen är och går 'all in'. Det behöver inte vara tomt i kassakistan, det behöver inte vara så illa som klubben ger sken av. Däremot har åtminstone jag vaggats in i ett sånt tänk i och med klubbens handlingförlamning.

Till sist: Ericson säger "Det är nu i motgång som det är viktigt att vi alla ställer upp och stöttar laget och föreningen Timrå IK".
För mig har motgången pågått i ett antal år, ett tidigare hyggligt kapital har räddat en ordentlig härdsmälta. Supportrarna har nog stöttat det här laget i dessa svåra tider på alla sätt och vis. Att man nu börjar visa sitt missnöje är mer ett friskhetstecken. Lojaliteten hos oss hockeysupportrar är nog större än någon igentligen kan ana. Det här är ett sätt att leva. Och det går att leva så här ett tag, men inte hur länge som helst. Någongång måste man konfrontera problemen annars är en kraschlandning oundviklig.

Kommentera

Sv: NU FÅR DET VARA NOG!!

Per HApps: Det man kan ifrågasätta är väl varför det måste dröja till novemberuppehållet innan något görs. Med nuvarande poängsnitt tar vi väl ca två poäng på de fyra matcherna innan uppehållet.

Största problemet igår, förutom BP och målvaktsspelet, är väl att vi försöker på oss att försvara ledningen genom att "kontrollera" matchen. Något som vi uppenbarligen inte har spelarmaterial till. Hade vi fortsatt spela juniohockey är jag övertygad om att vi tagit tre poäng.

Kommentera