1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1422996

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Jag tycker inte att Stefan Lindqvist är en överjävlig sportchef. Jag tycker inte att Stefan Lindqvist var rätt karaktär att anställa när det gjordes för ett antal år sedan. Jag tycker att Stefan har misslyckats på en rad punkter. Jag tycker att Stefan haft en obefintlig kommunikation mot oss supportrar och andra. Så här kan jag fortsätta ett tag till om jag vill men jag låter bli.

Vad jag menar när jag säger att Stefan Lindqvist inte är någon dålig sportchef är att Stefan kan hockey. Att sedan omsätta det till elitseriemått mätt i en förening med begränsade resurser är inte helt enkelt. Denna uppgiften var inte Stefan mogen för och det insåg ledningen några år för sent. Men: vem anställde Stefan? Vad såg dom hos honom som fick dem att tro på detta? Vad har dessa personer för ansvar för den uppkomna situationen? De kanske skulle erkänna på ett ödmjukt sätt att de också har ett ansvar att det blivit så här.

Jag vet att Linkan känt sig ensam på sin post. Han har sällan eller aldrig kommunicerat med sin chef utan fått direktiv som flera gånger under dessa år med Stefan som sportchef blivit reviderad under pågående säsong. Att begära då att Stefan ska göra stordåd är, anser jag, att begära för mycket.
Ingen kan dock ta ifrån honom en del väldigt märkliga kontrakt. Hagos tre år är ett sådant besynnerligt kontrakt som jag inte begriper mig på. Ett halvskapligt år i Skellefteå med otroligt skickliga spelare bredvid sig räckte tydligen i det fallet. Det är ett i raden märkliga kontrakt. Det finns även det motsatta. Han har hittat några glädjeämnen också även om de är för få för ett lag som Timrå som är oerhört sårbar för misslyckade dyra värvningar.

Nu är Stefan Lindqvist borta, dags att vända blad. Det börjar redan med att Ericson i nästa andetag går ut med det oerhört positiva nyheten att det inte blir någon Caslava, inget tränarbytet och anställer en sportchef som inte ens kände för att vara sportchef igen.
Jag tar mig för pannan, igen. Detta hade ju kunnat framföras på ett betydligt skickligare sätt. Säg att man inte kan kommentera vissa enskilda saker i det läget man befinner sig i stället för att ge sken av att 'nu kör vi igen - på ett igen ba', same shit, typ.

Som sagt: det är inte lätt att vara sportchef i den här föreningen med sittande styrelse. Vi får väl se hur Nubben tacklar uppgiften nu när han kliver upp ett snäpp i hierarkin och därmed kommer närmare den person (Christer Ericson) som han dyrt och heligt lovat att han aldrig skulle jobba för igen. I och för sig är det en icke-fråga i dagsläget då det just nu enbart handlar om överlevnad och ro hem nytt elitseriekontrakt.

En sak är i alla fall säker. Linkan har nog vänt sin sista sten i E.ON och sannolikt också titta sig i spegeln för sista gången i barackerna. Och visst, jag kan inte säga att jag ogillar det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
ÖstrandsNisse: att dom går ut med att säga att Nubben inte vill ha jobbet som sportchef är bara ett spel för gallerierna, personligen tror jag att det var tanken att han skulle ta över efter Linkan fått kicken. men i den solidariska klubben Timrå vill man inte såra någon. Klart Nubben ville ha jobbet som sportis, Nu kör vi.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
ÖstrandsNisse: När det gäller Caslava så har ju han kontrakt i Ryssland och får överhuvudtaget inte förhandla med någon annan klubb utan tillåtelse. I sken av detta är CE uttalande logiskt och även i sken av en man som inte har ett spår av medieträning. Jag vill påstå att karl´n ljuger så att öronen håller på att ramla av honom, därav är han nödd och tvungen. Han kanske skulle ha uttalat sig på ett annat sätt bara. Jag håller med Jimmy H. att den mannen vill inte heller jag gå ut i krig med. Läser man Linkans brev verkar han ha förordat sparken av Perra vilket vår "handlingskraftiga" styrelse/ledning inte köpte och logiken blev att Linkan åkte. Tänk Dig själv, Du är sportchef men är inte föredragande i styrelsen när det gäller det sportsliga, det är klubbdirektören, en ekonom. Kan det annat än gå åt skogen ?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
ÖstrandsNisse: Ja det blir så klart mycket spekulationer en sån här gång, men vi vet i alla fall med säkerhet att det inte är lätt att vara sportchef i den här föreningen med sittande styrelse när man heter Stefan Lindqvist. Men vem vet, det kanske blir en annan dialog och ett annat samarbete med en annan sportchef, kanske var till och med just Linkans del i (den bristande) kommunikationen en bidragande orsak till att han till slut fick gå? Spekulationer som sagt. Men nu blickar vi framåt och önskar Linkan lycka till i hans fortsatta åtaganden. Han hade några år i svensk hockeys finrum, det kan ändå ingen ta ifrån honom.

Redigerad kommentar

Kommentera