1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1422971

Sv: Apropå nånting...
ÖstrandsNisse: Och jag hävdar att han är en katastrof som sportchef. Bara för att ta en sak så misslyckades han under hela sin tid att skriva ett enda lyckat kontrakt längre än en säsong med en tänkt bärande spelare. Har jag fel så nämn gärna någon.

Men visst, Linkan har långt ifrån ensam dragit ner klubben i fördärvet, men jag tycker ändå inte alls att det är märkligt, snarare fullt rimligt, att han är den förste som får gå. Det är resultatet av flera års misslyckanden. Inte heller förvånar det att han tror på sin egen skapelse, vad ska han annars säga? Men tittar vi på dagens TIK - vilka är det som han förväntar sig ska gå fram så mycket egentligen? Titta bara på backsidan, går man igenom namn för namn så ser man ju vilken fantastisk utvecklingspotential det finns... Elakt av hela hockeySverige att tippa Timrå sist trots laget potential.

Tar man sedan det här argumentet med stålar, att han inte kan värva och bättra för att han inte får några pengar - Ja, men hur har den situationen uppkommit? Linkan har ju haft sina chanser även med stålar på fickan. Kolan, Jokela, Hirschovits, Corso, Pikkarainen + dyra panikvärvningar som Lundmark osv. Vi hade en bra spelarbudget ifjol och det är svallvågorna av det totala fiaskot som gör att Linkan fick kicken nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Jag tycker inte att Stefan Lindqvist är en överjävlig sportchef. Jag tycker inte att Stefan Lindqvist var rätt karaktär att anställa när det gjordes för ett antal år sedan. Jag tycker att Stefan har misslyckats på en rad punkter. Jag tycker att Stefan haft en obefintlig kommunikation mot oss supportrar och andra. Så här kan jag fortsätta ett tag till om jag vill men jag låter bli.

Vad jag menar när jag säger att Stefan Lindqvist inte är någon dålig sportchef är att Stefan kan hockey. Att sedan omsätta det till elitseriemått mätt i en förening med begränsade resurser är inte helt enkelt. Denna uppgiften var inte Stefan mogen för och det insåg ledningen några år för sent. Men: vem anställde Stefan? Vad såg dom hos honom som fick dem att tro på detta? Vad har dessa personer för ansvar för den uppkomna situationen? De kanske skulle erkänna på ett ödmjukt sätt att de också har ett ansvar att det blivit så här.

Jag vet att Linkan känt sig ensam på sin post. Han har sällan eller aldrig kommunicerat med sin chef utan fått direktiv som flera gånger under dessa år med Stefan som sportchef blivit reviderad under pågående säsong. Att begära då att Stefan ska göra stordåd är, anser jag, att begära för mycket.
Ingen kan dock ta ifrån honom en del väldigt märkliga kontrakt. Hagos tre år är ett sådant besynnerligt kontrakt som jag inte begriper mig på. Ett halvskapligt år i Skellefteå med otroligt skickliga spelare bredvid sig räckte tydligen i det fallet. Det är ett i raden märkliga kontrakt. Det finns även det motsatta. Han har hittat några glädjeämnen också även om de är för få för ett lag som Timrå som är oerhört sårbar för misslyckade dyra värvningar.

Nu är Stefan Lindqvist borta, dags att vända blad. Det börjar redan med att Ericson i nästa andetag går ut med det oerhört positiva nyheten att det inte blir någon Caslava, inget tränarbytet och anställer en sportchef som inte ens kände för att vara sportchef igen.
Jag tar mig för pannan, igen. Detta hade ju kunnat framföras på ett betydligt skickligare sätt. Säg att man inte kan kommentera vissa enskilda saker i det läget man befinner sig i stället för att ge sken av att 'nu kör vi igen - på ett igen ba', same shit, typ.

Som sagt: det är inte lätt att vara sportchef i den här föreningen med sittande styrelse. Vi får väl se hur Nubben tacklar uppgiften nu när han kliver upp ett snäpp i hierarkin och därmed kommer närmare den person (Christer Ericson) som han dyrt och heligt lovat att han aldrig skulle jobba för igen. I och för sig är det en icke-fråga i dagsläget då det just nu enbart handlar om överlevnad och ro hem nytt elitseriekontrakt.

En sak är i alla fall säker. Linkan har nog vänt sin sista sten i E.ON och sannolikt också titta sig i spegeln för sista gången i barackerna. Och visst, jag kan inte säga att jag ogillar det.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...

RocknRolf2: Kan inte komma ifrån känslan av att detta är ett populistiskt beslut från ledningen. Ett synnerligen fegt sådant. Det är ett populärt beslut hos fansen men medför ingen större skillnad rent sportsligt i det här läget som föreningen nu befinner sig i. Spekulerar, ett modeord nu för tiden, man lite utifrån de två pressemeddelandena som släppts idag så ville Linkan i sin åtgärdsplan göra sig av med tränarna och ta in ev förstärkning. Möjligt att åtgärdsplanen ansågs för dyr och att det är därför man gör sig av med Linkan. Linkan har hela tiden hävdat bestämt att Vampola blir kvar medan Vampolas agent tydligen letar ny klubb åt honom. Gör sparkandet av Linkan att man nu planerar att göra sig av med den enda spetsspelare vi har? Vad kan Nubben bidra med i det här skedet som Linkan inte klarar av? Vad händer om laget fortsätter att floppa? Får Perra gå närmare KS eller chansar man med att låta mannen utan livsgnista köra racet ut?

Man kan lätt konstatera att mycket inte står rätt till i föreningen just nu iaf. Det är väldigt sällan, om ens någon gång, som en sparkad tränare/sportchef väljer att gå ut med ett pressmeddelande med sin sida av saken tre timmar efter att det offentliggjorts. Det känns som att det ligger en hel kennel begraven under Timrå IKs kansli.

Det positiva i det hela är att, oavsett serietillhörighet, så kommer vi nästa år ha ny ordförande, ny klubbdirektör och en ny sportchef. Kommer Nubben sitta till dess att den nya ledningen är på plats så att dessa får ta fam en ny sportchef eller är det den sittande som kommer anställa nästa sportchef? Är man ute och headhuntar klubbdirektörsposten eller förlitar man sig på bra namn genom arbetsplatsansökan? Förändringens vindar blåser men det är helt omöjligt att avgöra ifall det är positiva eller negativa vindar.

Redigerad kommentar

Kommentera