1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580065 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1460345

Sv: Apropå nånting...

Bragd-Birger: Du har en del poänger, men Linkans stora fiasko, det som har kört klubben helt i botten, var ifjol. Lönebudgeten var helt okej men samtliga etablerade värvningar var/blev skit. Sådana marginaler har inte en klubb som TIK. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Ja ett par tre poänger har han nog alltid, BB. Mkt självklara grejer som inte verkar vara så självklart för många. 
Enstaka poänger har även mikenomad. Gott så. 

Att ekonomin och attraktionsvärdet minskat kraftigt de senaste åren när det gäller allt som rör Timrå IK. Det är vi nog alla överens om. I alla fall.
Och särskilt konstigt är det ju inte direkt. 

Men med en arena i Sönsvall och en större och bättre organisation på alla positioner så tror jag det sett klart bättre ut för oss.

Sedan får vi inte glömma det viktigaste. Det är spelarna som spelar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...

RocknRolf2: Ja, det var många misslyckade värvningar i fjol. Samtidigt fanns en del andra faktorer som Linkan näppeligen var ensam ansvarig för. Såsom försäsongsträning, orimlig skadebelastning m m. Samt, naturligtvis, den tvivelaktiga hönsskocken i båset.

Om vi nu leker med tanken att det blir fortsatt elitseriespel efter Lilla SM, så hoppas jag att storstädningen och nystarten sker på ett totalt plan. Ny klubbdirektör, ordförande, tränare och sportchef. Jag vet att många vill ha kvar Nubben, men jag tror det antytts mellan raderna att jag inte är en av dom. Hans tid har varit. Nu är hockeyvärlden och förutsättningarna annorlunda, och jag skulle vilja se en byggare med rötterna i allsvenskan. Någon som verkligen kan jobba med små medel.

Titta på lagen som kommer underifrån. AIK i förfjol, Växjö i fjol. Deras allsvenska grundbyggen är betydligt solidare än flera av elitserielagens. Med relativt små medel (dock gigantiska för en allsvensk klubb-budget) kan dom spetsa till trupperna rejält och hävda sig utmärkt.

Luleå är ett elitserieexempel på en klubb som låg brunt till och som med jävligt tajt budget lyckades bygga ett allsvenskt elitserielag i o m Rönkens intåg. 'Dyngsist' tippade experterna då, facit vet vi nu.

Jag vill se Timrå göra helt om. Ut med det gamla, skapa kraftfulla visioner framåt. Låt oss bestämma oss för vad som är våra potentiella styrkor och fördelar, och hur vi ska nyttja dessa för bästa möjliga sportsliga resultat. Kortsiktig frist, långsiktig vinst. Och nej: jag vill inte se Nubben ingå i en sådan satsning.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...

RocknRolf2: Håller med egentligen - men, efter att jag tittade på första matchen från säsongen 2010/11 (TIK-FHC) igen härom veckan....jädrar vicken 'fart och fläkt' (för att citera någon...) det var i den matchen...

då kunde man ALDRIG tro att det skulle se ut som det gjorde sen den säsongen, och vem bär huvudansvaret för det, Linkan eller Perraz?

Trots allt såg det RUSKIGT bra ut efter den matchen, Pikkens tacklingar, Kims smartness, Pärras snabbhet och Jokela gjorde mål direkt....

...vad hände sen...?

det vet vi, men hur gick det till egentligen....???

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Fjolårsfiaskot kan nog skyllas lika mycket på Perraz som på Linkan. Det också. Finns inte en chans i helvetet att Jokela och Kolan var så duktigt odugliga som de framstod i Timråtröjan t ex. Men med försvarsstrategin hela havet stormar liknar det mesta skit.
Kommentera