1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1467654

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2012-02-14

ÖstrandsNisse:Det ligger nog isåfall på personlig nivå hos dommarna att det lätt blir som Alexander larsson antydde i intervjun att när laget redan är avsågat o klart för kvalserien så blir det viktiagre att hellre fria än fälla laget man möter o speciellt de lag som slåss hårt om de sista slutspelplatserna..o lag dom redan i stort VET att dom kommer att få döma även nästa elitsäsong..

att sådant här undernedvetet sorterande av utvisningar i "känsliga matchlägen" som i OT.- finns i dommarnas bakhuvud tror jag är fullt möjligt tom riktigt troligt dock är det naturligtvis på personlig dommar nivå ..ingen domarorganisation skulle på minsta sätt öppet förmedla en sådan tanke...  till dommarna men att dommaren i går släppte utvisning för klubban i ansikte på Larsson hade nog en oavsett anledningsstorlek del  att göra med lagens statusposition i serien..

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2012-02-14
htikare: När man pratar domare kan jag ändå inte låta bli att kommentera när lello tappade skenan - påmind efter länken som postades häromdagen - Backlund blir påkörd två(!!) ggr men Winnerborg (var det va?) blåser INTE. Istället gör HV det avgörande målet....fast det står i regelboken att målvakten inte är tacklingsbar.....suck!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2012-02-14
htikare: Det finns säkert en viss grad av yttre påverkan hur en domare dömer, en del domare är mindre påverkbar medan andra är mer.
Ska vi dock ta gårdagens exempel så är min gissning att domaren inte kan ha sett det för då bör man från domarbashåll verkligen överväga om detta domarpar är kapabel att döma elitseriehockey. Det var inte bara denna uppenbara situation de missade utan de var bedrövlig genom hela matchen. Dock stack denna situation ut mer som 'solklar' än någon annan tveksamhet under hela matchen.

Men jag vägrar tänka tanken på att domare medvetet skulle ha en annan bedömningsgrund beroende på om laget ligger sist eller först. En viss yttre påverkan tror jag de har men knappast att det skulle finnas någon systematisk medvetenhet. Det skulle ju verkligen vara förödande.

Redigerad kommentar

Kommentera