1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1486059

Sv: Lilla SM 2012

Per HApps: citat: En höna av en fjäder, eller en fjäder av en höna? Timrås ekonomi kan bli Djurgårdens räddning | Kvalserien | Sverige | Hockey | Sportbladet | Aftonbladet

---- Alla lika inför "lagen", kan vi inte låna av SHL? DIF kunde ju. -------

www.difhockey.se/historia.php

Året 1987 "Efter någon vecka kom det fram uppgifter om att DIF:s bokslut visade en gigantisk skuld om 12,3 miljoner kronor" " Efter ett ackordförfarande (som innebar att fordringsägarna fick 25% av huvudskulden) kunde krisen klaras av, även om DIF var extremt nära en konkurs."

vidare "I april 1993 kom så nästa kalldusch för djurgårdsanhängare. Den dåvarande ordföranden Lars Hedström hade nämligen under lång tid systematiskt tömt DIF:s konton och satt sprätt på pengarna, antingen genom egen konsumtion eller genom spekulation på råvarubörsen i London. Den totala summan som förskingrades fastställdes i Stockholms Tingsrätt att bli 5.126.338 kronor + ränta (totalt inklusive ränta rör det sig om drygt 6,5 miljoner kronor). För att i möjligaste mån hålla spelarna skadeslösa fick man ta upp ett lån av Svenska Ishockeyförbundet om fyra miljoner kronor med Svenska Hockeyligan (SHL) som borgensman. Tilläggas bör i detta sammanhang att Lars Hedström dömdes för förskingring till tre års fängelse, samt att betala skadestånd till DIF med ovanstående belopp. Domen till trots var DIF:s ekonomiska situation tillbaka på 1987 års krisnivå!"

Noterade detta , se www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/article10407711.ab

 

Wennerholm sätter plus på…

...ekonomin

Det är rött i kassaboken och Djurgården startar den här säsongen på minus 900 000 i eget kapital. Men det är överkomliga siffror. Har budgeterat med en omsättning på 70 miljoner i år får absolut inte missa slutspel. Då är det kris.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lilla SM 2012

Nyström idag.

"Samtidigt har dessa storheter på dekis fått en välbehövlig hockeylektion i denna kvalserie.

Av Timrå och Rögle.

Snacka om att aldrig tycka synd om sig själva. Snacka om att våga spela sin hockey, tro på sig själva och till och med ha roligt av bara farten,

Timrå hade kunnat hitta massor av ursäkter efter golgatavandringen under elitseriens grundserie. Rögle hade kunnat stupa av utmattning efter förkvalet och skälla på det täta spelschemat i stället för att åka skridskor tills man har blodsmak i munnen och sedan bara köra ännu hårdare."

Kommentera