1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580645 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1488369

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2012 - 04 - 03

Kerstin_k: Jag och Patte Wickman drog ett resonemang kring det där igår kväll. Men hur f-n skulle de se ut om Timrå IK lämnade W.O? Har inte Karlskogafansen rätt att också få se sina favoriter en sista gång innan sommarlov?

Tänk Näringslivet som i sådana fall skulle gå miste om möjligheten att få exponera sina produkter på prime time.

Nej detta är inget skämt. Tiderna då allt var gratis är förlegat. Nu är det big buisness kring allt i stort sett.

TIMRÅ IK skall visa att vi är en proffsig förening med en enorm jävla stolthet. Med högtburna huvuden och raka ryggar skall vi åka ner till Värmlandsskogarna och med solidaritet och värdighet tacka Karlskoga BIK för ett värdigt motstånd och sträcka ut våra händer.

Ödmjukhet är en dygd. Idag, imorgon och i evighet.

Se och lär av Djurgården och IFSH gott folk. Man vinner inget på att ha näsjäveln i zenit.

VI ÄR Timrå IK - VI GER ALDRIG UPP!

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2012 - 04 - 03

Magnus Rövarn : Självklart ska Timrå IK åka ner dit och göra sitt yttersta. Självklart har Karlskogas fans rätt att tacka av sina spelare. Självklart är föreningen Timrå större än vad spelare vill och inte vill. Timrå IK ska föregå med gott exempel och jag hoppas verkligen att spelarna åker ner för att vinna matchen, trots allt.

Jag orerade bara kring det faktum att matchen är totalt meningslös för Timrå IK. Vilket medför att spelarna säkerligen INTE är speciellt sugen på att åka ner dit.

Men hur det än är med den saken så kommer jag iaf till 95% chans att sitta och titta på den där helt jävla betydelselösa matchen :)

Kommentera

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2012 - 04 - 03

Först och främst: Jaaaaaaaaa!  Helvete vad skönt! En klump som funnits i magen sedan typ omgång 5 är upplöst och borta med vinden. Så med det sagt så vill jag säga: Alltså HELVETE vad skönt… I det här läget känns det som att allt bara kan - och kommer – bli bättre: Vi har gjort oss av med den s k sportchefen vi hade, vi har ny klubbchef med nya perspektiv och idéer, vi har flera kompetenta personer på väg upp i egna organisationen och därtill möjlighet att plocka in någon utifrån som är allt som inte Perra var. Sedan tror jag att flera spelare i den befintliga truppen kommer att växa till nästa säsong, och inte minst av den här framgången. Kort sagt så vädrar jag morgonluft. Timrå IK har varit nere och vänt, men vi kommer, som ALLTID, tillbaka.

Kvalet var ju sjukt nervöst och spännande, men det blev ändå inte den där direkta kniven-mot-strupen-dramatiken i någon match och det är jag sjukt tacksam för. Vi gick upp i topp direkt och sedan var aldrig platsen hotad. Visst, jag lackade också när vi slarvade bort poäng mot Örebro, men med facit i hand så var det ett bra resultat, klart där så hade det knappast varit fullsatt igår, och den lappen borde rimligtvis innebära att vi gör ett plusresultat på detta.

Innan kvalet så hade jag aldrig vågat drömma om något liknande det som skedde, men jag tyckte ändå att Timrå hade en rimlig chans. Jag trodde absolut inte att vi skulle gå plus mot DIF, men det allsvenska motståndet såg överkomligt ut; Rögle och Bofors räknade jag bort helt (…), och jag hade lite på känn att Örebro inte skulle vara ett nytt Växjö. Sedan Leksand då, tja Leksand är ju Leksand, när det väl kommer till kritan så vinner inte Leksand de avgörande matcherna. Känslan var i alla fall att faller vi så gör vi det mer på eget grepp än de andra lagens förmåga…. Men alltså helvete vilken kval-kross. Stor eloge till samtliga inblandade, karaktär var ordet.

Men ska man dissekera lite mer så är ju tveklöst framgången ett resultat av att flera nyckelspelare lyckades höja sin nivå flera snäpp, och av dessa så tycker jag den viktigaste av dem alla, Lundström, höjde sig allra mest.  Han var inte helt fläckfri men på det stora hela mycket bra och hade många avgörande räddningar varav några igår t ex. Annars då? Bremberg… Herregud, kan ingen klippa ihop ett youtube med hans passningar? Den igår var nog snyggast av alla, sanslöst! Murley var bra rakt igenom och att vinna kvalseriens poängliga tyder på – just det – karaktär och att man är bra/bäst när det gäller. Thorp var ju klasser bättre och börjar påminna en del om Sanny Lindström. Behåll honom. Lindqvist också var klart vassare än vad jag hade trott och producerade även bra, behåll honom med. Jaja bla bla, en stor eloge till samtliga. Kvalserien var en lagseger och en klubbseger och alla i och runt föreningen förtjänar att ta åt sig av äran.

Själv så hade jag förmånen att få ta del av segern mot DIF på plats i Hovet. Det var länge sedan jag stod i klacken senast och det var ett trevligt återseende, en del gamla profiler skådades men även väldigt många nya ansikten vilket ju både är trevligt och som flera redan varit inne på absolut nödvändigt för att klacken ska vara slagkraftig även framöver. Det var i alla fall riktigt kul att se gäng runt myndig ålder (?) hålla låda längst mot sargen. Fortsätt så! 1-3 målet var för övrigt ett av de skönaste jubel någonsin (uppe på samma nivå som Peltomaas 4-4 mot LIF, Åkerbloms i sudden mot Luleå osv), och i kaoset sekunderna efter så flög både jag och min mobil iväg på stolryggarna, mobilen överlevde och jag fick några blåmärken, men jag hade kunnat slå ihjäl mig där for all i care, det hade ändå varit värt det. 

Helvete, helvete, helvete vad skönt!

 

Kommentera