1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581788 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1507192

Sv: Apropå nånting...
Ok... Nu har jag tagit en sup....eller flera.

Hur kan en flyttad förlängd mållinje på 70 cm ge en mer offensiv hockey? Zonen är ju densamma den förlängda mål linjen spelar ju ingen större roll när man väl är inne i zonen...har jag druckit för mycket?
Förklara gärna för en dumskalle mer än vanligt just nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

Hahl Bundy:


"Hur kan en flyttad förlängd mållinje på 70 cm ge en mer offensiv hockey? Zonen är ju densamma den förlängda mål linjen spelar ju ingen större roll när man väl är inne i zonen...har jag druckit för mycket?
Förklara gärna för en dumskalle mer än vanligt just nu."

Den förlängda mållinjen spelar stor roll eftersom att målet står på den. Flyttar man målburen närmare sargen så blir det utrymmet framför mål större (alltså utrymmet varifrån det normalt skapas målchanser). Zonen blir större kan man säga (i alla fall delen framför mål) och det bör bli svårare att försvara sig på en större yta.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...

Hahl Bundy: Du har naturlitgvis rätt. Har diskuterat dylika linjeflyttar med allt från elitserietränare till förbundskaptener och ingen har förstått  det du och jag har förstått.... det är inte på linjerna det beror vilka som ä bäst

Vissa säger bollsinne, andra säger nåt annat...

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy: Det gynnar ju inte de lag som sitter i knät på egen målvakt som Växjö. Dessa får ju längre upp till motståndarnas backar men annars är jag också tveksam till denna ändring. Hade hellre ett en minskning av mittzonen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy: Jag hade precis samma tanke. Det är väl ytan bakom målet som blir mindre? Den framför ökar ju. Vad är det man vinner på detta?
Kommentera