1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581741 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1510216

Sv: Apropå nånting...

SuperMupster:

Jag har aldrig påstått att han inte är bra. Snarare att journalisterna följer ett speciellt mönster. Om Bruce spelar inomhus i Sverige hösten/vintern innan utomhusgig i Sverige får han 3 getingar. Kväll 1 på utomhussommarspelning får 4 getingar och kväll 2 får 5 getingar. Nu bröt ju Expressen mot det och gav honom 6/5. Det känns som att journalisterna slår knut på sig själva för att hylla Bruce.

Hårdrocken har blivit folklig på ett sätt som gör att kvällspressen märker att det finns pengar att tjäna med extrabilagor och trams (som oftast är hoprafsade hafsverk) och ändå så känns det som att de ser ned på hårdrocken.

Iron Maiden tog jag som ett exempel då de är en motsvarighet till Bruce, de hyllas också på ett i det närmaste slentrianmässigt sätt och kan nästan aldrig göra något fel. Men 6/5 kommer de aldrig få då kvällspressens nöjessidor styrs av popfjollor, gubbrockare och schlagerbögar.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Simmalugnt: okej, missuppfattade Dig totalt.... Det är hypen runtom som du är en aningen less på...
Efter att ha läst texten av Schulman så förstår jag vad du menar.

För mig var fredagens konsert dem första arenakonserten jag någonsin varit på. Känns kul. Allting i framtiden kommer ju vara ganska blekt i jämförelse....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Simmalugnt: Magasinet Filter hade en artikel i förra numret där man pratade om fenomenet Springsteen och svenska journalister. Där konstaterade man bland annat att 26 konserter i Sverige resulterat i FEMHUNDRATIO sidor i kvällstidningarna. Efter sommarens konserter lär det väl vara en bit över 600 sidor.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...

Simmalugnt:

För att förtydliga:

Det känns som att journalisterna slår knut på sig själva för att överträffa varandra i sina hyllningar av Bruce och det blir lite äckligt. Sedan att han är en sjujävla artist är det ingen tvekan om. Är glad att jag hann se E Street Band med Clarence Clemons.

Kommentera