1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582351 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1514704

Sv: Apropå nånting...
Dalton: Jag tycker inte att det behöver vara något dåligt. Peter Forsberg var kung i Modo i 5-6 säsonger, Carlsson täckte puck med ansiktet hos oss i elva säsonger. Modoiterna skulle nog uppleva det som en väldigt skev jämförelse (men säg något som inte ger dom sand i f**tan så fort man försöker förminska deras "ikoner") men jag tycker att man bör se till vad spelaren har betytt för föreningen. Man kan inte bara värdera hur många poäng dom gjort för klubben, man måste också värdera lite gammalt hederligt "blod, svett och tårar".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

Robert Carlsson is ma niggah. En klar favorit. Men sätt i lite perspektiv.

Eje Lindström (googla honom goddamn!) spelade upp W/Ö i högsta serien 1956. Han gjorde sju säsonger som spelare och vann VM-guld som W/Ö-spelare. Vår första verkliga stjärna! Han var borta några säsonger i Grums och AIK men kom hem som tränare och tog bland annat klubbens enda silver som ledare. Han är egen produkt och har dessutom avlat fram en son som sedermera blev elitserieback och a-lagstränare i Timrå.  

Finns ett gäng spelare i klassen "vi som gjort en handfull landskamper och aldrig varit svenska superstjärnor men varit riktigt, riktigt bra för Timrå i många säsonger" typ Robban då men även Bulla, Olle Åhman, Pettersson. Jocke Nilsson var aldrig i nåt landslag men ändå bäst under en massa år vi var sämst.

Finns två egna produkter som blev skitbra men är mer kända för sina insatser i andra lag, tänker på Peter Andersson och Bert-Ola Nordlander. Inte vårt tak. AIK har väl redan hissat Bert-Ola.

Mats Näslund och Zäta blev NHL-stjärnor men begränsad tid i Timrå. Zäta ska dock upp så småningom och Näslund därefter.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Japp håller med. Jag tror det är den vägen vi bör gå.
Vi löser allt här på hs.
Synd att ingen bryr sig om vad vi tycker haha
Kommentera