1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581740 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1518072

Sv: Växjö Lakers - Timrå IK 2012-09-20

Wayne Gresky: Håller med om att backtruppen på papperet ser bra ut, men det har verkligen inte fungerat särskilt bra. I matchen mot Tirmå tycker jag att backarna såg alldeles för sega ut och hamnade ofta i trubbel när Timrå forceckade högt.

Sen kan man ju inte annat än tycka att det är liiiite komiskt att det saknas två centrar (självklart Ritola och Påhlsson) när vi i Timrå fått skit hela försäsongen för att vi inte har någon center av kvalitet. Bevisligen kan man ändå få till ett bra och svårpasserat försvar trots saknad av namnkunniga centrar. Men då krävs det nog en tränare som är jäkligt skicklig i att sätta ett spelsystem. Och här tycker jag att Montén så här långt gjort det grymt bra. Visst spelar Timrå en riktig tråkhockey denna säsong, men det kommer att ge dem många poäng. Och i slutändan är det just poängen som avgör om man spelar kvar i ES eller inte...

Ska jag dessutom vara ärlig så har i alla fall jag ett frågetecken på Ulf Samuelssons kvalitet som tränare. Han har mycket att bevisa, och kommer att få möjlighet till det nu, när det inte sett helt bra ut hitills.

När det gäller MoDos säsong, tror jag dock att de kommer att få igång maskineriet och komma börja klättra. Inte minst när Ritola och Påhlsson är tillbaka! För i grunden har man ett intressant lag.

Kommentera