1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1519104

Sv: Timrå IK - HV 71 2012-09-22

73Sjöbba: Det är klart att torskarna kommer och det är värre att förlora mot en direkt konkurrent som Modo, Rögle eller AIK än vad det är att förlora mot HV71...även om det svider lite på hemmaplan.

Däremot tycker jag att man måste få vara en dålig förlorare så här direkt efter match, speciellt med tanke på hur matchbilden var. Vi pressade tillbaka HV, vi tvingade dom att slå ifrån sig i 2 hela perioder. Ingen dominans på något sätt men ett klart spelövertag. Man anade något som vi bara hade kunnat drömma om förra säsongen...men sen räcker det ändå inte hela vägen.

Nästa match kan vi lika gärna stå där som segrare så visst, jag köper begreppet "ärofull förlust" även om jag tycker att man måste kunna få diskutera en sådan het potatis som målvaktsfrågan. Personligen kan jag inte förstå dom som kan gå ut och säga "klart Bellissimo ska stå nästa" efter en sån här match. Han kastar inte in puckarna i eget mål men han är såååå lätt att överlista på plockhandssidan och han släpper så många returer att vi snart kommer att börja se en massa "felstudsar" och "motstudsar" och allt vad vi nu kallade det förra säsongen.

Dålig returkontroll påverkar inte bara antalet insläppta mål, det påverkar hela femmans taktik. Man får inte byta eftersom man inte får avblåsningar, man kan inte fokusera på markering då målvakten släpper retur på lätta puckar.

Nej matcha Lundström säger jag. Han är mer "all round" och så fort motståndarna märker hur många returer Bellissimo släpper så kommer dom att börja skjuta mycket mer. Och det är jobbigt att spela mot ett lag som skjuter mycket istället för att spela sig in i slottet.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HV 71 2012-09-22
Olle: "men sen räcker det ändå inte hela vägen..." Ja. Så kommer det vara denna säsong. Mycket kommer inte räcka hela vägen. Jag kommer vara lika jävla frustrerad då som jag var efter matchen idag. Men sett i perspektiv så kommer det fungera så, i år, och har så gjort alltid tidigare och kommer alltid göra. Ibland gör man inte det och då inkasserar man 0 poäng.

Ska denna säsong gå som vi någonstans hoppas så är jag fullkomligt övertygad om att Daniel Bellissimo är det bästa målvaktsvalet. Vi snackar om förste- och andremålvakter och jag får för mig att just Bellissimo är en förstemålis. Det baserar jag enbart på att jag känner ett lugn när han står. Vi kommer aldrig hitta en målvakt som tar projektiler i krysset. Däremot kan vi hitta ett försvarsspel bland befintliga spelare som kan motverka att klara skottlägen uppstår. Även om dom trots prickfritt försvarsspel ändå kommer uppstå.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2012-09-22
Olle: Jag köper det du skriver alla dagar i veckan, men jag skäms inte för säsongsinledningen. Det skriver du förvisso inte heller. Jag är positivt överraskad och det är inte 3 enkla poäng mot Timrå vilket som kunde förutspås på förhand. Sedan anser jag inte att Bellan var värdelös. Hade det blivit 3p om Jocke hade stått? Det kommer vi aldrig att få svar på. Hur som haver så gillar jag det jag ser med tanke på att jag hade dömt ut laget på förhand. En förste center på det här så kan det bli bra.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2012-09-22
Olle: Nästa match blir en riktig måstematch för er.
Kommentera