1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582401 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1524341

Sv: NHL lockout 2012

mikenomad: Snälla pojkar får inte kyssa vackra flickor. Timrå måste lära sig det....fråga en som vet. Jag tex...

Kom igen Nubben...GÖR NÅT NU!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: NHL lockout 2012

Mäster T: Situationen som råder är ju allt annat än...mysig. Om man säger som så. Från att Nubben föreföll säker på sin sak (d.v.s. att vi hade mycket att vinna på en lockout till nu, med facit i hand, rätt kritisk till detta vilket är fullt förståeligt).
Frågan är vad Timrå IK ska göra. Ska man chansa med att plocka in NHL-spelare som kommer att belasta Timrås redan ansträngda ekonomi eller ska man sitta lugnt i båten och se på när andra lag som håller på att skita på sig, värvar? Inget särskilt angenämt problem för föreningen.

Naturligtvis kommer dessa NHL-förstärkningar i andra lag att minska Timrås chanser att lyckas. Det är trots allt rätt namnkunniga spelare som fyller på i olika elitserielag och det faktum att vi redan har den tunnaste truppen i elitserien gör inte oddsen högre att vi ska orka med den här säsongen. Ytterligare en aspekt som försvårar på vilket sätt man ska resonera är Allsvenskans möjlighet att fylla på med klasspelare. Skulle vi hamna i en kvalserie igen, ja då bävar jag för att det kommer bli oerhört tufft med lag som värvat flera klasspelare.

Samtidigt är en viktig parameter att fortsätta jobba på den inslagna vägen. Det ser trots allt rätt bra ut. Det verkar finnas en harmoni i truppen som inte funnits på många år. Spelarna verkar, trots att vi förlorat en del matcher som jag tror ha tärt på självförtroendet, vara fyllda av jävlaranamma och en tro på sig själv. Det kan vara nog så viktigt. Naturligtvis tror jag inte att en spelare som Strålman skulle paja den goda stämningen i truppen och självklart skulle han vara en injektion i laget. 

Hade Timrå haft pengar så att man inte äventyrar föreningens framtid så skulle jag förespråkat att redan nu försökt plocka in spelare vi saknar (en center av klass och en back av rang plus en målskytt), men nu är det som det är med ekonomin. Vi får nog förlita oss på att NHL drar igång så fort det går så att lagen i elitserien tävlar på samma villkor igen. 

Med det menar jag att spelare som kommer till elitserien aldrig hade kommit om det inte hade varit lockout. På så sätt känns det som att det inte blir på lika villkor. I stället för en ledig Corso kan man hitta spelare som är miljarder gånger bättre till samma, eller lägre, slant. 

Kommentera

Sv: NHL lockout 2012
Mäster T: Det värsta är att fattiga pojkar inte heller får det...
Kommentera