1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581649 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1529257

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Dream Team:

Påståendet att Alexander Steens kopplingar med Modo är lika med noll grundar sig ju på din okunskap i ämnet.

Det hela är ändå oviktigt eftersom Modo ville fylla igen luckan på bästa sätt för Påhlsson och bästa sätt blev Steen.

Å andra sidan tror jag ju att Steen blir kvar i klubben så länge konflikten fortsätter även när Påhlsson kommit tillbaks, men då inte längre som utfyllnadsmaterial, utan som påfyllnadsmaterial. För att vi skall ha ett så bra lag som möjligt på isen. Att plötsligt sätta en inspelad spelare som varit med hela säsongen på läktaren i väntan på NHL-beslut vore helt idiotiskt.

Varför Modo inte fyllt på med fler NHL-spelare är kan ju ha att göra med överenskommelsen HL gjort. Det skulle i sådana fall bekräfta tesen om att man redan hade ett övrenskommelse kring att få ersätta en skadad nyckelspelare, med en korttidskontraktare, men att man "plötsligt" glömt bort just den "handskakningen".

Det finns nämligen ingen logik i att nyckelspelare för en klubb inte får ersättas med en så bra ersättare som möjligt under skadeperioden med anledning av att det på något sätt skulle äventyra svensk hockeys framtid.

Varför fyller då inte Modo på med fler NHL-spelare på en gång ifall man anser att man gör rätt?

Just av den anledning en eventuell överenskommelse är menad att uppnå.

-Ansvarfullhet mot den egna klubben, dvs. även mot Hockeyligan. Skälet till överenskommelsen har ju sin grund i att man inte litar på att de egna medlemmarna kan handskas ansvarsfullt med situationen att det helt plötsligt finns bra spelare i överflöd. Köpvansinnet skulle antagligen göra att klubbar ställer sig i ekonomiska problem för kortsiktiga mål. T.ex. Ett SM-guld som glimmar.

Förutom det ekonomiska bekymret skulle det skapa obalans/oreda i den egna truppen ifall konflikten bryts. Modo tänker långsiktigt, därför gör man inte en så vansinnig sak, trots vissa HL-medlemmars gulliga befaran att just det skulle ske.

Det hela förändras ifall konflikten bestäms bli hela säsongen. För vem skulle inte vilja plocka in så många förstärkningar man har råd med ifall möjligheten uppkommer?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

NuMo: Ja Steen har spelat hela 50 matcher med Modo 04-05, en Frölunda produkt.

Då har Skräder mer kopling till mOdO, ,,,

Kommentera