1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580486 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1530966

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
John K: På fullaste allvar. Det är världens drömläge för en hockeyarena i Detta land. När du är där skall du passa på o se varifrån alla bussar kommer.De från Östersund o Åre o Norge som aldrig har fått se en riktig hockeymatch. De från Hudik o Piteå som vill se hur en hockeyarena ser ut osv. Bygg arenan med plats för 10000. Det blir världens lyft.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Dunc:
Pratade med Norrportens Wiklander för snart 6-7 år sedan i samband med förslaget om att bygga nytt i Skönviksbergets södra sluttnig. Det finns en film på youtube för den som orkar leta.

Ett bygge i Birsta var helt uteslutet enl A.W men ta fram ett förslag på Ranchtomten med närhet till centrum, casino, tåg etc så blir det intressantare.

Förslaget finns i min filmapp.

Problemet är ekonomi, TIK kämpar med att betala sina leverantörer, en arena är nog längst ner på prioskalan. Fönstret fanns, men är nu stängt och låst med nyckel. Där Ewa Lindstrand har gömt nyckeln i någon lada i Ljustorpstrakten. 
Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Dunc: dom som åker 50-60 mil norrifrån för att handla på birsta är nog inte så jättesugen på att toppa av deras nyligen tömda lönekonton med 3 timmars hockeyunderhållning för att sedan sätta sig på bussen tillbaka i 7-8 timmar.

Jag hoppas att du trollar för jag har svårt att se att man inte kan identifiera en arena i Birsta som Timrå IK's direkta undergång.
Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?

Dunc: Du kan väl inte på fullaste allvar tro att dessa Birstashoppare åker från Norge på en tisdag för att handla i Birsta. Eller från Östersund heller, för den delen.
Enligt dig ska de alltså åka direkt efter jobbet. Dra in och handla i en halvtimme, för att sedan vara tvungen att dra för att hinna gå på matchen. Efter det väntar några timmars hemresa, innan familjen kan gå och lägga sig vid midnatt.
Detta måste de även göra flera gånger i månaden, för att ditt exempel ska hålla.
Möjligtvis kan man locka ett par hundra extra under en lördagsmatch genom att placera en arena i Birsta. Men under veckomatcherna: Glöm det.

Och vad de gäller folk från Piteå, så har de nog sett Luleå både en och två gånger. Så varför skulle de vara intresserade av Timrå IK?
Om arenan ska flyttas så måste den hamna på ett ställe som underlättar för folk i det absoluta närområdet. Annars kan man lika gärna låta bli.

Kommentera