1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581818 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1536051

Sv: Du vet att du är från Timrå...

Johan J: Jag kommer i vartfall att väcka opinion och ta debatten om det här med kommunalskatten i ST och ställa en rak passning till Kommunalrådet Magnus Sjödin (M) efter ett samtal ikväll på hockeyn med Moderaten Tony Andersson.

Sundsvalls Kommun sponrade ifjol Timrå IK med 70.000kr. Denna säsongen sponsrar man med 210.000kr. I gengäld tar man emot skatteintäkter från spelartruppen på 15milj årligen. På vilket sätt säkerställer Sundsvall att det finns ett elitlag i regionen med dessa skeva allmosor?

Det är Timrå Kommun som får betala ut driftsbidrag i förskott och som alltid ställt upp i alla tider när föreningen blött ekonomiskt. Skulle det finnas någon rim och reson i det hela så borde väl åtminstone Sundsvall kvitta sina skatteintäkter och donera detta till Timrå alternativt avsevärt höja sin del av sponsring för att visa lite solidaritet.

Jag tycker i allra högsta grad att frågeställningen känns relevant och att en diskussion väcks i ämnet.

Amen.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Du vet att du är från Timrå...
Magnus Rövarn :
Du har synpunkter på att några spelare avlönas av en klubb/företag i Timrå samtidigt som dom bor i Sundsvall där dom betalar sin skatt. Nu pratar vi om Max 20 personer.

Vänd på steken nu.

Hur många Timråbor är det inte som jobbar i Sundsvall, Härnösand eller som jag nere i Stockholm. Ska vi åxå betala skatten i dom städer vi jobbar ?

Då blir det inte många skattekronor till Kommunen.Du nämner även summan 15 miljoner. Hur har du kommit fram till den?
Kommentera

Sv: Du vet att du är från Timrå...

Magnus Rövarn :

Bra skrivet. Sundsvalls kommun borde bidra med mera, speciellt när Timrå IK nämns i tv varje vecka som "sundsvallslaget".

Kommentera