1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1536115

Sv: Du vet att du är från Timrå...

Magnus Rövarn : Sedan måste jag bara en sista gång bemöta den här omvända jämnförelsen som vissa av er slänger sig med kring jobbpolitiken. Ni menar alltså på fullaste allvar att det är att likställa en hockeyspelares självvalda val att bo i Sundsvall men representera Timrå IK med att jag som är uppväxt i Timrå bor kvar i kommunen och tar ett förvärvsjobb i Sundsvall samt betalar min skatt i Timrå?

Snälla nån! Jag taxerar inte ens 100.000kr årligen och har mig veterligen ingen koppling till något idrottslag i Sundsvalls Kommun. Mer än att jag kan tycka det är kul om det går bra för Dragons, Granlo och Giffarna.

Medan de flesta av våra spelare har en snittlön på 100.000:-/mån. Ser ni skillnaden? Dessutom säger sig spelarna värna om bygden. Men i vilket avseende då mer än att de plockar ut sina pengar ur kommunen och förbränner dem i en annan? Min situation är ju inte ens proportionerligt nära den verklighet och vardag hockeyspelarna lever i. 

Grejen är den att jag inte väljer vart jag vill jobba utan att man får ta det som erbjuds alternativt gå på bidrag fram tills att man hittar någonting. Men jag ser inte problemet med varför inte en spelare skulle kunna bosätta sig i Timrå när det gick förr. Varför dög Örnen åt finnarna och Mellangatan åt Micke Lind, Emil Skoglund, Daniel Casselståhl, Fredrik Wallberg m fl men det skall inte duga idag åt unga moderna människor mellan 20-35! Det går täta förbindelser med bussar från tätorten till stan och även taxi. Till skillnad från en vanlig dödlig kan de använda sina taxikvitton som dasspapper ifall det skulle knipa åh det skulle ändå inte gå någon nöd på dem!

Idag har vi EN spelare bosatt i Timrå Kommun och det är Christian Söderström. Ifjol var det Pärssinen som höll den föga smickrande statistiken som bodde på Örnen.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Du vet att du är från Timrå...
Magnus Rövarn :

1. 15 millar i hockeyskatt till Sundsvall
. Hur har man räknat då?

2. Skall inte människor få välja vart dom vill bosätta sig?
Kommentera

Sv: Du vet att du är från Timrå...
Magnus Rövarn : Den skrämmande trångsynthet som du representerar är måhända även den en orsak att inte bosätta sig i en kranskommun. Ordet Naivt ligger väldigt nära till handsz
Kommentera

Sv: Du vet att du är från Timrå...
Magnus Rövarn: Du kan gapa hur mycket du vill om det här. Man kan lik förbannat inte tvinga folk att vare sig bo eller jobba någonstans de inte själva vill.
Vi kan väl för fan inte ha särskilda regler för hockeyspelare?
Kommentera

Sv: Du vet att du är från Timrå...
Magnus Rövarn : ja nubben får ta tag i de där då han värvar . I kontraktet ska stå att du får dåligt betalt , du ska inte ha en chans att vinna något . Och du får inte bo vart du vill . Men de finns gratis kaffe under match genomgången
Kommentera