1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581793 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1536127

Sv: Du vet att du är från Timrå...
Magnus Rövarn :

1. 15 millar i hockeyskatt till Sundsvall
. Hur har man räknat då?

2. Skall inte människor få välja vart dom vill bosätta sig?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Du vet att du är från Timrå...

Hur många anställda har Timrå IK totalt sett? Fler än spelarna har lön från klubben med bolag. Hur stor andel av intäkterna till Timrå IK kommer från företag och mäniskor från Sundsvall? Om exempelvis Östersund och Timrå bytte plats skulle det säkert vara lättare att få spelarna i Timrå IK att bo inom kommungränsen. Utan att ha kollat gissar jag att alla eller nästan alla Östersundspelare bor i kommunen idag. Dock spelar laget i division 1 trots att Östersunds kommun är bra mycket större än Timrå. Det är knappast så att Timrå IK förlorar på närheten till Sundsvall.

Jag förstår att det vore bra för Timrå kommun om lagets spelare bor inom kommunen men då får väl kommunen se till att vara attraktiv för målgruppen att bo i också. Närheten till hallen är uppenbarligen ett plus. Men resten?

Jag tror för övrigt att det finns mycket att vinna på att slå ihop kommunerna.

Kommentera

Sv: Du vet att du är från Timrå...

Per HApps: Som svar på dina frågor. 1. Jag skall ta fram underlag från Tony Andersson och kika närmare på detta. I nuläget kan jag bara hänvisa till den information jag fick mig till livs under gårdagen.

2. Alla kan inte bo mitt i smeten. Det är lika felaktigt som att hänvisa invandrarna till slumområden. Vad får vi för ett samhälle då? Jo ökade klyftor mellan rika och fattiga och segregation. Är de åt det hållet vi skall gå? Där vi får ett ännu större A och B-lag?

Kommentera