1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1543844

Sv: Apropå nånting...

Dirig

Tack för ditt svar. Mycket bra och jag respekterar det fullt ut.


Så, tycker/anser du att NHL-proffs skall tillåtas i svensk hockey, om ja, i så fall varför?

Vi har en elitserie med spelare vi förtjänar, att sedan NHL-spelare tillkommer är i min värld, fegt.
Det tycker inte du?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

250kg kärlek: Min förhoppning var att man kunde begränsa antalet lockout-spelare till max 2-3 st per lag för att på så sätt dels skydda ES-klubbarnas i många fall ansträngda ekonomi samt behålla nån form av integritet för ligan i sig. 

Den lösning vi ser idag där man inte tillåter NHL-proffs pga korttidskontraktsförbudet tycker jag isåfall är den näst bästa lösningen. Värst hade det blivit om man släppt marknaden fri och lagt ansvaret på klubbarna och trigger happy GMs. Då hade kapprustningen med all säkerhet varit ett faktum.

Att Modo utnyttjat ett kryphål är måhända fegt ur ett moraliskt perspektiv, men det vore tjänstefel av Markus att inte försöka göra det bästa möjliga för klubben i det läget man fann sig i. Att någon ES-klubb skulle agera annorlunda än Modo gjort i detta ärende under samma förutsättningar tycker jag inte är det minsta troligt. Väljer man sedan att kalla ett sådant resonemang för "guilty by assumption" så må det vara hänt.

Ytterligare faktorer som försvårar situationen är osäkerheten kring om NHL får någon säsong eller ej samt att Allsvenskan och Elitserien har valt helt motsatta riktningar i denna fråga. Jag kan tycka att man borde tagit ett unisont beslut för bägge serierna, eller åtminstone för kvalserien.

Det bästa för alla parter vore om NHL kom igång så fort som möjligt. Tyvärr ser det ut att dröja ytterligare och man kan ju med lätthet föreställa sig cirkusen som kommer uppstå om NHL ställer in säsongen nångång i mitten av januari och transferfönstret sedan stänger den 31 samma månad...

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockey ligan med lindgren i spets,ush o ush!
Kommentera