1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1543847

Sv: Apropå nånting...

250kg kärlek: Min förhoppning var att man kunde begränsa antalet lockout-spelare till max 2-3 st per lag för att på så sätt dels skydda ES-klubbarnas i många fall ansträngda ekonomi samt behålla nån form av integritet för ligan i sig. 

Den lösning vi ser idag där man inte tillåter NHL-proffs pga korttidskontraktsförbudet tycker jag isåfall är den näst bästa lösningen. Värst hade det blivit om man släppt marknaden fri och lagt ansvaret på klubbarna och trigger happy GMs. Då hade kapprustningen med all säkerhet varit ett faktum.

Att Modo utnyttjat ett kryphål är måhända fegt ur ett moraliskt perspektiv, men det vore tjänstefel av Markus att inte försöka göra det bästa möjliga för klubben i det läget man fann sig i. Att någon ES-klubb skulle agera annorlunda än Modo gjort i detta ärende under samma förutsättningar tycker jag inte är det minsta troligt. Väljer man sedan att kalla ett sådant resonemang för "guilty by assumption" så må det vara hänt.

Ytterligare faktorer som försvårar situationen är osäkerheten kring om NHL får någon säsong eller ej samt att Allsvenskan och Elitserien har valt helt motsatta riktningar i denna fråga. Jag kan tycka att man borde tagit ett unisont beslut för bägge serierna, eller åtminstone för kvalserien.

Det bästa för alla parter vore om NHL kom igång så fort som möjligt. Tyvärr ser det ut att dröja ytterligare och man kan ju med lätthet föreställa sig cirkusen som kommer uppstå om NHL ställer in säsongen nångång i mitten av januari och transferfönstret sedan stänger den 31 samma månad...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Dirigo: Bra inlägg med saklig argumentering.
Håller med i det mesta, tror dock att Markus borde kunnat göra mer för att inte gå emot HL.
Känns som att han frestats att värva Steen när ett sånt tillfälle helt plötsligt dyker upp och inte lagt speciellt många strån i kors för att försöka hitta en ledig ickelockoutare. Dom har ju uppenbarligen funnits på marknaden....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hade z eller typ strålman lirat i tik nu så hade vi varit fuskare. O likt trollen som är här inne o argumenterar (endel klart mer begåvat än andra) så hade jag älskat timrå lika hårt ändå.

Ja hade vi haft en lo spelare eller två så hade vi öppenbart skitit i överenskommelsen inom hockey ligan med. Nu är verkligheten sådan att vi tikare kan slå oss för bröstet över att inte brutit mot överenskommelsen. Vad det är värt är det ingen som vet. (ännu)

Synd att blivit så här i år det är klart det är trist att konkurensen blir lite orättvis men jag hoppas verkligen att vårat tik kan komma igen efter jul o ta sig in i kampen om slutspel igen!

Jag håller det som skönare för samvetet att tillhöra de som lever efter ett majoritets beslut inom hl än att måsta åberopa regel o juridik tolkningar hit o dit för att rättfärdiga "mitt" lag.

Obs se nu inte för djupt i detta jag hade gillat att få se lite av våra svenska nhl killar på nära håll i vinter. Jag har däremot inget emot att se de killar som vi faktisk har råd med heller. så där ja så har jag sagt lite med.
Kommentera