1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1552438

Sv: Var går gränsen?

Laken: Jag är med på att de flesta allvarliga skador uppkommer i samband med tacklingar. Man bör då fråga sig varför en spelar utdelar dessa farliga tacklingar, om man är ute för att skada då är inte steget långt till att dra på en eller två snytingar på en motstånadre.

Jag vill säga att det handlar om inställningen hos de spelare som spelar på gränsen. 

//K

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Var går gränsen?
Klyktattaren: det finns väl inte någon riktigt solklar incident i svensk hockey under "modern tid" som jag kan peka på men det finns ett tydligt exempel från finska ligan där man gick för långt. Från spelar håll SAMT ledar håll... Här har du bakgrunden:
m.youtube.com/#/watch?v=CwkK2K6sNxE&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DCwkK2K6sNxE&gl=SE

Denna incident tycker jag att finnarna hanterade med bravur. Möjligen kunde man straffat Semir Ben-Amor lite hårdare om Peltonen skadat sig hårdare. Han delar ut en otillåten tackling i ryggen och öser sedan slag över peltonen som ligger med magen mot isen. I denna situationen får ben-amor 18 matchers avstängning och under den tiden fick inte klubben betala ut lön till honom. Utöver detta fick typ 6 spelare kortare avstängningar samt tränarna fick 8 matchers avstängning och böter föreningarna drabbades av böter motsvarande flera 100000s kronor. Ben-amor dömdes även i domstol till böter motsvarande 30000 kr. Iom det tycker jag att både ishockeyförbundet samt "samhället" tagit tag i saken och skickat tydliga signaler om vart gränsen går...

Det finska exemplet är väldigt långt från något vi sett i svensk hockey på lång tid...
I den aktuella matchen hv71-saik var det inte ens i närheten. Saiks målis hade jabbat till davidsson som är motsvarande jesus i hv vilket marcus nilsson (som inte är en dununge) kände att han skulle kommentera i periodpausen. Då klev en liten 165 cm ung kille fram för att flytta undan marcus från målisen... För att jämna ut förhållandet klev en större saik spelare fram. Sedan uppstår fajten där båda utdelar slag mot varandra. Jag skulle tro att både marcus och saik spelaren hade lite ont efteråt och jag tror även att nästa gång de möts under match så kommer den här incidenten vara historia. En skitsak i jämnförelsen med att du tex blir friad som våldtäcktsman om du hävdar att du var full och sov o därför inte kan stå till svars för att du råkat våldta någon. Eller om du tex låser in din flickvän o bränner henne med cigaretter och sliter av henne hår samt hotar och slår henne under en hel dag och för det får villkorlig dom och 10000 kr i skadestånd att betala plus 500 till brottsofferjouren... Eller om du tex skjuter din flickvän i huvudet så hon dör från 5-15 cm avstånd och för det behöver sitta 2 år o 8 månader eftersom att det självklart var en ren olyckshändelse... Oooops liksom va hände...
Kommentera

Sv: Var går gränsen?

Klyktattaren:

Hellre en smäll i ansiktet i en fight  då båda är med på det , jämfört med en ful oförberedd tackling i ryggen .

Kommentera

Sv: Var går gränsen?

Klyktattaren: Att den spelare som t ex delar ut en riktigt ful tackling sedan åker på stryk kanske också stävja de riktigt fula sakerna. En slags självsanering inom sporten.

Kommentera