1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580476 inlägg · 6216 ämnen

Var går gränsen?

1552907 · » Till forumet


Sv: Var går gränsen?

Ni har väl inte missat den senaste av två Timråskribenter Hahl Bundy på Pucksnack? :)

Mange följer Timrå in i döden! http://pucksnack.com/2013/01/23/anda-in-i-doden/



Kommentera

Sv: Var går gränsen?
söder över: Men vad bra! För jag orkar inte diskutera det här mer, haha.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?

hubbenorlen: Då har vi samma syn på det hela! det ska va lite tjurigt o en tydlig vi mot dom inställning med allt vad det innebär på isen...

det skall INTE vara överdrivna direkt grundlösa angrepp. 

jag blir också stött av att se fighter som får fortgå trots att ena parten inte ens försöker slåss... i de lägena får gärna linjezebrorna hoppa in o lägga sig ovanpå så skiten upphör sedan bör diciplinnämnden straffa en sådan slagskämpe hårdare än en passivare kämpe.

var griniga men behåll handskarna på!

klyktattarn fick bra gensvar på den här tråden...

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
söder över: Den var självklart ännu värre och kan leda till betydligt värre skador.
Och jag har inga som helst problem med lite fajt och "skärmyttslingar", som det heter på hockeyspråk, men det ser fan inte snyggt ut när någon står och matar knytnävsslag på en motståndare som i stort sett har gett upp och bara försöker skydda sig.
Jag skulle kunna gå så långt som att säga att det är barnsligt.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
hubbenorlen: ja vilken av dessa smällar tar hårt ? Han går av isen förbannad . Han bars inte av isen
Kommentera

Sv: Var går gränsen?

hubbenorlen:smällen från finnen var inte direkt bussig iofs... där har vi kategorin repekt på isen?

det krävs bra med kraft (i ryggen) för att skicka lill ryssen på 120 pannor med fejset före i plexit... 

nästa respekt för varandra på isen kan juh vara när man ger sig på finnen bakifrån utan handske som vedergällning... 

kortslutning så det räcker o blir över för båda dessa herrar... 

jag tror ändå att det dröjer innan vi ser något sådant i es...

den här ligan är alldeles för layback... 

Jag tycker att inställningen på isen ska vara bra och att spelarna i alla lag ska vara taggade. IOM det kombinerat med att fysisk kontakt är tillåten så kommer det att uppstå tuppfäktning på isen. 

gränsen att kasta handskarna tycker jag är en bra sak. handskarna hjälper till att minimera skaderisken vid ett slagsmål visst fan gör det ont ändå men risken för frakturer o hjärnskakningar minskar juh markant.

jag kan även förstå vissa fajter utan handskar ta tex när erixon blir sänkt av thörnberg i jönköping för 2 eller tre år sedan.. 

domarna släpper den helt o tycker smällen är juste men hade ex granath klivit in och tagit en fajt med thörnberg i det läget så hade jag haft förståelse till varför... det är på det viset man kan lägga ribban för vad som är ok på isen... det skall inte vara ok att tackla någon i ryggen på ett sådant sätt att killen är medvetslös när han går i isen. tycker domarna att det är ok så tycker jag att någon skall markera att så faan inte är fallt. då genom att konkret visa vad priset blir för det... nu klarade juh thörnberg sig helt undan straff både i fysisk form samt administrativ form så... jag vet inte vad jag lallar om men jaja

jag vill ha mer känslor i spelet än vad som finns i dag.

jag tycker att spelarna skall behålla handskarna på när dom gör upp.

jag förstår och tycker att vissa fighter kan vara befogade.

jag kan inte generellt säg när utan det kan jag bara säga när en situation uppstår... 

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
superfalle: Du kan ju kolla på den här video och sedan säga att dessa smällar inte tar hårt...
Kommentera

Sv: Var går gränsen?

Lemmy: Håller med du, DÄR kunde polisen gå in o anmäla varenda match!

UF - Hjärndöd "sport", åtm blir utövarna det. Lika 'kul' som ryssrouletten de körde i DeerHunter, med gulingarnas fångar.

Men i hockey? mjaa, i NHL känns det ju mest konstlat, det "ska va så", publiken blir missnöjd om de INTE fått en fight. Den häromdan  Schtaa-HV blev väl överdrivet blodig kanske, men de 2 var ju med på det, inget grinande efteråt.

Bättre de satsar på komma bort från hjärnskakningarna, bättre hjälmar, än tjafsa för mycket kring slaggor. Kluvet? javisst!!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
superfalle: Jepp så är det ju. Tittare = sändningstid. MMA gillar jag om det är en bra fight, boxning känns pensionerat.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Lemmy: tja bästa sändningstid brukar gå till dom sporter som lockar störst publik . Mma är en väldigt stor sport , närmar sej med stormsteg samma status som tennis . De är bara vi svenskar som står lite utanför övriga världen och hellre tittar på sporter som ingen i andra delar av världen hört talaas om . Typ mjukbandy och skidskytte .
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Lemmy: Fast man kan ju inte ta bort allt vad kurr heter heller, det måste få hetta till och delas ut lite nävar, men visst utan handskar och att bara byta slag mot huvet/ansiktet är väl inte så mkt hockey
Kommentera

Sv: Var går gränsen?

superfalle: Jag vet inte riktigt vad jag tycker i detta ämne. Spelarna, liksom andra utövare (boxare och andra dårar) är medvetna om riskerna och har gett sitt medgivande att det sker inom rinken. Så är det väl i all sport, dock som El maco säger så ser man det inte i andra närkampssporter så mycket, ett hockeyfenomen?

Sen tycker jag att alla slag mot huvudet innebär livsfara, annat är bara en dåres försvarstal. Man kan dö av ett höstlöv, så är det bara. Hjärnan ska man inte utsätta för onödiga risker. -syn, balans, hörsel, känsel, IQ...det mesta sitter där och riskerar skada.

Så jag vet inte, tycker dock att hockey kan spelas utan slagsmål, det är töntigt och en dålig förebild för barn, likaså Ultimate fighting och annat fjant. Förresten varför sänds DEN skiten på bästa sändningstid, fattar inte, vart tog vettet vägen? Knäa nån i fejjan liksom, vad är det för sport.

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Men hockey spelare är några riktiga hårdingar . Man ser som inga som blir nockade och måste bäras ut därifrån trots dessa fruktansvärda slag . Aldrig någonsin . Händer nån gång per år att nån på sin höjd lyckas spräcka ett ögonbryn . Och halonen lyckades slå av ett näsben en gång
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Bragd-Birger:mm precis . Då vet du hur kraftiga smällar man delar ut med skriskor på och full hockeyutrustning . Tyson skulle bli grön av avund . Att inte fler dör är ett mirakel
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
superfalle: Ja, precis. Jag har testat det där med polarna när vi lirar. Vi suger tag i varann och matar på i varandras fejjor och det märks liksom ingenting. Det bara killar lite. Ohms lag!!1
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
superfalle: Som sagt, jag pratar om när handskarna kastas och det är regelrätta knytnävsslag mot ansikte och huvud, vilket det var frågan om i det här fallet.

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
hubbenorlen: å andra sidan så är ju smällarna man delar ut med full hockeyutrustning mest små fjuttar . De är inga knock out slag direkt . Kan på sin höjd orsaka en fläskläpp eller ett skadat ögonbryn
Kommentera

Sv: Var går gränsen?

hubbenorlen: Er gamle favvo har spelat färdigt för säsongen. Trist för honom såklart, jag vet inte hur tacklingen såg ut, oschysst, eller bara otur?

Nån som vet hur det gick med försöket med bättre, vadderade hjälmar? Känns som det kan behövas, onödigt många brainshakes.

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Kattgubben: Jag kan också uppskatta att en spelare står upp för en lagkamrat. Men den typen av misshandel vi såg prov på senast, när spelare bara står och matar knytnävsslag mot mot varandras huvuden. Det tycker jag är att gå över gränsen.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Kattgubben: Hockeyn är verkligen inte den enda sporten med trash talk.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
El Maco:Well, det verkar ju komma naturligt mer eller mindre. Varför den kulturen uppstått i just hockeyn men missat många andra sporter har jag inget bra svar på. Finns det något i sporten som lockar fram stora grader av frustration som inte kan få utlopp på nåt annat lämpligare sätt kanske? För många Ledin- och Jämtintyper inom hockeyn som åker runt på rinkarna och retar gallfebern på andra spelare?
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Kattgubben: Äh, varför ska bara hockeyspelare av alla lagsportutövare förväntas lappa till varandra med knytnävar i huvudet? Handboll, basket, rugby, football, hurling, aussie rules, gaelic football... Det finns massor av sporter med mycket kroppskontakt där spelarna INTE slåss när de blir osams. Det kan hockeyn klara av också. De bästa matcher jag sett har varit heta slutspelsmatcher eller viktiga seriematcher där lagen spelar snyggt, snabbt och intensivt. Minns jag en enda rolig eller viktig fajt? Något som betytt nåt för mig? Nej.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
73Sjöbba:Det har jag också tänkt på, att ES har tappat mycket av sin gnista och sin själ. Sen när det väl hettar till så blir det krigsrubriker i media. Jag tycker bara det är sunt att även hockeyspelare kan tappa besinningen ibland. Visst ska vi förvänta oss av spelarna att vara professionella, då de ju faktiskt jobbar med detta (till en riktigt bra penning många gånger), men så pass professionella att de agerar som förprogrammerade androider på isen vill jag då rakt inte att de ska vara.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Kattgubben: håller med du. ES blir allt mer som ett sömnpiller. Adrenalin och gnista saknas och även en schysst fight emellanåt. 
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
hubbenorlen:Slagsmål där man ser att båda parter är förbannade utav bara fan kan vara underhållande och kan tända en match. I förväg uppgjorda fighter utan den minsta lilla själ är bara gääääsp och totalt onödiga, tycker jag.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
El Maco: An eye for an eye, eller vad säger du Kalle Koskinen?
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
hubbenorlen: Jag oberopar vare sig mer eller mindre mognad än your average hockeysnackare (även om jag tror jag är 25 år äldre än Blizzard) men jag tycker slagsmål är en rätt ovidkommande och onödig ingrediens i hockeytårtan. Jag är heller inte ett dugg principfast så även om jag inte gillar hockeyfajter så kan jag stå ut med att se just Marcus Nilsson få stryk. For him, I am willing to make an exception.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
hubbenorlen: o fan . Jag trodde de hade med vilken typ av människa man är . Om man uppskattar kamp och adrenalin eller inte . Jaja . Då är de bara att acceptera att jag trots mina snart 43 pannor aldrig kommer att mogna mentalt . Men skit i de , jag har ju roligt i alla fall
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Bragd-Birger: Jag tror att det har med den mentala mognaden att göra, huruvida man uppskattar slagsmål.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?

zigge:

Resten av serien måste Timrå spela Ryggradshockey , då kan vi klara oss  .

Kommentera

Sv: Var går gränsen?

sargad:Mjaa, jag har ju vart med länge, KAN möjligen börja få problem med minnet - men vill minnas att Skellefteeå, ung i mitten på 1970-talet, körde en väldigt fysisk, tung hockey, som man kallade just ryggsäcks-dito. Med Hardy Bacardi o grabbarna.  Gav ju ett guld iaf.

- Rullstols-hockey? Vad menas med det?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Var går gränsen?

sargad: Royaume-Uni-hockey!? Alltså, hockey i Storbritannien, författat på franska.. :)


Och länken.....

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
zigge: Var det inte warulvarna som skapade begreppet ryggsäckshockey? Off-topic: Hur många benämningar på hockey finns det? Bara på R har vi åtminstone  ryggsäckshockey, raggarhockey o rullstolshockey.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Bragd-Birger: Här ser man iaf vilka som spelar ABSOLUT fulast i ES, o har gjort under en längre tid. Men dansbands-Carlsson bara "Tycker inte vi spelar fulare." Nähänä.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Icing-Ove: Ameh! Hygglo.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Icing-Ove: Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Bragd-Birger: Men gör mål då, era nollor!
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Blizzard: Sorry, men jag tycker slagsmålsinslaget i hockey är skitfånigt. Det handlar trots allt om att göra mål, inte slå sin motståndare på käften. Till skillnad från då boxning, t ex. Bort med larvet.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Klyktattaren: det finns väl inte någon riktigt solklar incident i svensk hockey under "modern tid" som jag kan peka på men det finns ett tydligt exempel från finska ligan där man gick för långt. Från spelar håll SAMT ledar håll... Här har du bakgrunden:
m.youtube.com/#/watch?v=CwkK2K6sNxE&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DCwkK2K6sNxE&gl=SE

Denna incident tycker jag att finnarna hanterade med bravur. Möjligen kunde man straffat Semir Ben-Amor lite hårdare om Peltonen skadat sig hårdare. Han delar ut en otillåten tackling i ryggen och öser sedan slag över peltonen som ligger med magen mot isen. I denna situationen får ben-amor 18 matchers avstängning och under den tiden fick inte klubben betala ut lön till honom. Utöver detta fick typ 6 spelare kortare avstängningar samt tränarna fick 8 matchers avstängning och böter föreningarna drabbades av böter motsvarande flera 100000s kronor. Ben-amor dömdes även i domstol till böter motsvarande 30000 kr. Iom det tycker jag att både ishockeyförbundet samt "samhället" tagit tag i saken och skickat tydliga signaler om vart gränsen går...

Det finska exemplet är väldigt långt från något vi sett i svensk hockey på lång tid...
I den aktuella matchen hv71-saik var det inte ens i närheten. Saiks målis hade jabbat till davidsson som är motsvarande jesus i hv vilket marcus nilsson (som inte är en dununge) kände att han skulle kommentera i periodpausen. Då klev en liten 165 cm ung kille fram för att flytta undan marcus från målisen... För att jämna ut förhållandet klev en större saik spelare fram. Sedan uppstår fajten där båda utdelar slag mot varandra. Jag skulle tro att både marcus och saik spelaren hade lite ont efteråt och jag tror även att nästa gång de möts under match så kommer den här incidenten vara historia. En skitsak i jämnförelsen med att du tex blir friad som våldtäcktsman om du hävdar att du var full och sov o därför inte kan stå till svars för att du råkat våldta någon. Eller om du tex låser in din flickvän o bränner henne med cigaretter och sliter av henne hår samt hotar och slår henne under en hel dag och för det får villkorlig dom och 10000 kr i skadestånd att betala plus 500 till brottsofferjouren... Eller om du tex skjuter din flickvän i huvudet så hon dör från 5-15 cm avstånd och för det behöver sitta 2 år o 8 månader eftersom att det självklart var en ren olyckshändelse... Oooops liksom va hände...
Kommentera

Sv: Var går gränsen?

söder över: Jag menar inte att hockeyn ska vara någon mes sport, det ska var hårt och tuff och jag gillar när man smäller på, absolut det tillhör spelet. Man kanske måste vara väldigt svart eller vit initialt i sitt resonemang detta för att komma fram till ett bra utgångsläge hur man ska hantera dessa frågor.

Jag kan tycka hockeyns domstolsväsende, diciplinnämnd och tävlingskommité har lyckats både bra och dåligt genom åren, vi får se vad de kommer fram till i aktuellt fall med SAIK och HV71.

//K 

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Bragd-Birger: varför håller du på säger med ironi att det är coolt? Du tycker alltså att alla boxare, MMA:are etc är töntiga vuxna män och kvinnor som inte vuxit upp från sandlådan eller? Hockey är kampsport, vissa delar av världen får man även slåss på hockeyrinken. Skiten väl om det är coolt eller inte, men blir en av våra spelare påkörd oc illa skadad så ser jag hellre en Corso som dunkar på det andra aset än en Crippe som överlåter fallet till domarna.

"ja hockey är så jävla coolt!!111!1"  
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Blizzard: Nej, vi kan så klart lita mer på adrenalinstinna hockey-goons. Slagsmål är dessutom coolt!!1
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Klyktattaren: jag tycker att du verkar missa allt vad heter gråzon. Allt är verkar väldigt svart eller vitt i din syn på hockey...

Hockey har sin egna lilla värld med en diciplinnämnd som fungerar som domstol och domare som fungerar som ordningspoliser samt en tävlingskommité som fungerar lite som flashigare poliser som hittar det som ordningspolisen missar.
Jag kan tycka att vi redan har ett lite väl utbyggt system för vilka signaler som skall skickas till våra elvaåringar. Jag tycker att det åligger framför föräldrar att tidigt informera om att det som händer i ishockey eller fotboll eller i tex speedway har egna system för vad som är rätt o fel samt att få elvaåringen att förstå att dessa killar o tjejer inte skulle bete sig på samma vis på
sin skola eller ute på stan mot vem som helst... Dessa bråk som uppstår på isen uppstår i situationer som i överhuvudtaget inte uppstår i ditt vardagsliv utan de uppstår bland killar o tjejer som tar ut sig maximalt i sitationer där fysisk kontakt är tillåtet...

Personligen tycker jag att ditt inlägg är korkat o att det du vill uppnå inte möjligt sammtidigt som hockeyn som produkt ska fortsätta vara intressant för en publik.

Som någon redan sagt tycker även jag att es är för snäll redan som det är. Det är för lite känslor och för mycket mekaniskt hockey nu. Jag vill ha en tydligare vi mot dom situation på isen.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Bragd-Birger: Ja för dom kan man ju lita på.......
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Laken: Eller så låter man domarna sköta bestraffningen?
Kommentera

Sv: Var går gränsen?

Klyktattaren:

Hellre en smäll i ansiktet i en fight  då båda är med på det , jämfört med en ful oförberedd tackling i ryggen .

Kommentera

Sv: Var går gränsen?

Klyktattaren: Att den spelare som t ex delar ut en riktigt ful tackling sedan åker på stryk kanske också stävja de riktigt fula sakerna. En slags självsanering inom sporten.

Kommentera

Sv: Var går gränsen?

Laken: Jag är med på att de flesta allvarliga skador uppkommer i samband med tacklingar. Man bör då fråga sig varför en spelar utdelar dessa farliga tacklingar, om man är ute för att skada då är inte steget långt till att dra på en eller två snytingar på en motstånadre.

Jag vill säga att det handlar om inställningen hos de spelare som spelar på gränsen. 

//K

Kommentera

Sv: Var går gränsen?

söder över: Samma som dig.

Var tycker du gränsen går?

//K

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Klyktattaren:

Hockeyn är en idrott som har sitt eget regelverk med utvisning samt eventuell avstängning som följd, det finns en utvisning som kallas fighting. Det ingår i spelet. Man får ta konsekvensen av det genom utvisning. Det är inget brott. Kan omöjligt vara. Skillnad om ena killen hade dragit fram en kniv. Då hade en polisanmälan varit ok, för man kan inte åka på 2 min stabbing...

Det är för lite fighter i Elitserien.
Kommentera

1552907 · »