1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1552351

Var går gränsen?

Blir sååå himla trött på hockey spelare som måste hävda sig med knytnävarna, de borde inte få spela hockey!

Vad säger man till en 11-årig som kollar på en match där spelarna slåss så att blodet sprutar. Jo förstår du lilla gubben att sånt här tillhör sporten.

Det vore intressant att se vilken dom det skulle bli om någon slår ihjäl en annan spelare under ett slagsmål. Blir han dömd av rådande rättsväsende för mord, dråp, vållande eller misshandel? Eller blir det disciplinnämnde som dömer ut 10 matchers avstängning och 20000 i böter.

Om jag skulle jag bete mig likadant som vissa spelar gör i rinken ute på krogen så skulle jag sitta inne för jämnan, skulle aldrig få något jobb, skulle bli betraktad med avsky.

Är det på detta sätt vi vill fostra killar och tjejer som gillar hockey mer än allt??

Det är dags att hockey Sverige sätter ner foten och statuerar exempel, hockey ska vara hårt och tufft men schysst!

//K

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Var går gränsen?
Klyktattaren: jag tycker att du verkar missa allt vad heter gråzon. Allt är verkar väldigt svart eller vitt i din syn på hockey...

Hockey har sin egna lilla värld med en diciplinnämnd som fungerar som domstol och domare som fungerar som ordningspoliser samt en tävlingskommité som fungerar lite som flashigare poliser som hittar det som ordningspolisen missar.
Jag kan tycka att vi redan har ett lite väl utbyggt system för vilka signaler som skall skickas till våra elvaåringar. Jag tycker att det åligger framför föräldrar att tidigt informera om att det som händer i ishockey eller fotboll eller i tex speedway har egna system för vad som är rätt o fel samt att få elvaåringen att förstå att dessa killar o tjejer inte skulle bete sig på samma vis på
sin skola eller ute på stan mot vem som helst... Dessa bråk som uppstår på isen uppstår i situationer som i överhuvudtaget inte uppstår i ditt vardagsliv utan de uppstår bland killar o tjejer som tar ut sig maximalt i sitationer där fysisk kontakt är tillåtet...

Personligen tycker jag att ditt inlägg är korkat o att det du vill uppnå inte möjligt sammtidigt som hockeyn som produkt ska fortsätta vara intressant för en publik.

Som någon redan sagt tycker även jag att es är för snäll redan som det är. Det är för lite känslor och för mycket mekaniskt hockey nu. Jag vill ha en tydligare vi mot dom situation på isen.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Klyktattaren:

Hockeyn är en idrott som har sitt eget regelverk med utvisning samt eventuell avstängning som följd, det finns en utvisning som kallas fighting. Det ingår i spelet. Man får ta konsekvensen av det genom utvisning. Det är inget brott. Kan omöjligt vara. Skillnad om ena killen hade dragit fram en kniv. Då hade en polisanmälan varit ok, för man kan inte åka på 2 min stabbing...

Det är för lite fighter i Elitserien.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Klyktattaren: Slagsmål i Elitserien leder ytterst sällan till skador.
Det som leder till (allvariga) skador är ju istället tacklingar mot huvudet, bentacklingar, tacklingar i ryggen o.s.v.
Kommentera

Sv: Var går gränsen?

Klyktattaren: Jo där har vi en viktig sak att fundera på. Själv lämnade jag in en polisanmälan på några boxningsmatcher under OS som ledde till blodvite.

Polisen stirrade på mig som om jag var tokig... Nästan så man var inne på att sy in mig!

Samma sak med en Ultimate Fight-gala i höstas. En kille sparkade en annan i huvudet. Knäade därefter honom i bröstet innan han försökte strypa honom med en bensax. Jag var inne på att polisen skulle skicka en insatsstyrka! Men man lade bara på luren rakt i örat på mig.

Du är något stort på spåret!

Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Klyktattaren: vilken planet är du ifrån?
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Klyktattaren: Polisen la ner förundersökningen direkt. Alltså såg man inte händelsen som något brott utan händelsen faller inom sportens regelverk.

"Beslutet väckte starka reaktioner. Men nu, bara timmarna senare, är ärendet nedlagt.

– Vi var några förundersökningsledare som diskuterade och vi var överens om att lägga ned ärendet, säger inre befäl vid Skellefteåpolisen, Joakim Oja, till norran.se.

– Vi anser att gärningen ej är ett brott. Om man ser händelsen så kan man se det som en misshandel i normalgraden. Men det finns ett accepterande om det sker i en sport som bygger på närkontakt och ishockey är ju en sådan sport."

 
Kommentera

Sv: Var går gränsen?
Klyktattaren: Till viss del kan jag hålla med dig. Tänker på Bertuzzis överfall där Moore blev skadad för livet. Det fick rejäla konsekvenser och sopades inte under mattan... Skillnaden blir väl när spelare bestämmer sig båda två för att göra upp på (oftast) lika villkor. Men, det kan ju ändå gå åt skogen....

Redigerad kommentar

Kommentera