1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581424 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1554475

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2013-01-26

Nu behövs det klass på det som kommer in innan transferfönstret stänger. Vi är i dagsläget klart sämre än i fjol. Vi släpper in färre mål, men gör betydligt färre också. I en sämre elitserieupplaga har vi tagit mindre poäng än vid motsvarande omgång i fjol. Riktigt oroande.

Att vi släpper in hyfsat få mål behöver inte betyda betongförsvar, det har vi sett tydligt senaste månaderna. Snarare har motståndarna kunnat tätat till enkelt vid ledning och enkelt avvärjt varje offensivt timråförsök. Vi är inte ett lag man vinner mot med 6-0, men däremot 2-1.

Montén har det inte lätt. Med facit i hand känns det lite risky att låta en helt oprövad huvudtränare köra jungfrusäsongen samtidigt som man ska försöka överleva med små medel. Varken han eller laget har övertygat i motgång.

Men, men. Nu är det kvalserien som gäller (även om man så klart kommer att - på pappret - köra Växjö som sista halmstrået). Att ha lång förberedelsetid kan bli en fördel. Men då måste man agera. Får man inte bort några spelare samtidigt som man tar in några nya är det meningslöst. Eoner av speltid kan inte fortsätta ges till spelare som inte bidrar. Alla vet vilka det handlar om. Sen finns det dom som - obegripligt nog - fortfarande ses som en tillgång, men som inte är det. Jonte är det främsta exemplet. Hörde under matchen att han har mest speltid i PP under den här säsongen. Samtidigt har inte inte gjort ett enda jävla mål i den spelformen. Av en tilltänkt offensiv ledare. Patetiskt. Framförallt av dom som fortsätter spela honom i den rollen.

Sen..äh. Orka.

Kommentera