1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581424 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1555374

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29
Bragd-Birger:

Visst håller jag med dig i allt du skriver om hockeyn, men att skylla på Nubben vill jag inte. Det är lätt att göra det då han sitter där just nu, men dom som verkligen skulle få förklara sig hur dom sänkt klubben är dom som klev åt sidan inför denna säsong. Man tömde klubben på alla ekonomiska resurser på ren inkompetens vad det gäller sporten. Sedan att försöka trolla till ett lag på tom ficka, det klarar ingen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29

Taurus: Nä, allt är givetvis den gamla ledningens fel. Och i synnerhet Linkans! Det kan vi köra med i tre fyra år till!

Jag fattar bara inte vad Nubben lyckats med. Visst, han fick hit Gunno. Men sen då? Obegriplig spelarsammansättning. Inte en enda spelare som överraskat positivt. Left-overs från elitserien, inte en enda pigg allsvensk värvning. Nostalgi. Tränardebutant inför den på förhand tuffaste säsongen någonsin. Noll-koll vad gällde lockouten (jag menar...det kom ju inte direkt som en blixt från klar himmel. Nog borde man hunnit att f ö r s t ta reda på vad det skulle kosta att teckna försäkring åt exempelvis Zäta med monsterkontraktet innan man röstade ja? Och innan man gick ut i tidningarna och satte press på Hockeyligan att ändra sig? Totalt inkompetent från början till slut).

Sen under säsongen: uppenbar brist på spelintelligens. Den på förhand märkliga satsningen med defensiva centrar såg väl, i praktiken, 'sådär' ut. Det kunde man kanske ha försökt åtgärda I TID? Försöka få bort någon/några spelare och frigöra resurser? Göra något vad fan som helst? Och vad är det för psyke man scoutat på spelarna? Ett par förluster, sedan föll det här korthuset snabbare än Dr Albans karriär efter Friends in Need.

Istället drar man igång insamlingen en bit in i januari. Och det första man gör är att anstränga sig så mycket att man plockar in en sedan april spelledig Murra, som lägligt nog befinner sig inom gångavstånd. Sen är man 'jättejättenära!!1' att värva Hlinka och Umicevic. Men det sket sig! Dom ville tydligen inte spela i ett bottenlag, eller så hade man inte råd! Men det var jättenära!

Lyckas man inte få in en riktigt bra center eller två halvbra yttrar innan i övermorgon är det ett fiasko utan dess like. Om det är svårt att få spelare att spela i ett kvalserielag, varför i helvete vänta tills vi har båda skridskorna där då? Varför verkar det som att det först för två veckor sedan stod klart att, oj...vi behöver nog en bra center till Gunno för att vi ska få ut hans fulla kunnande. No shit, sherlock!

Nä, du. Hade vi bedömt Nubben efter samma måttstock som vi bedömde Linkan hade Nubben varit tjärad och fjädrar för länge sen. Men, han är ju jättebra. Kanske Sveriges bäsyta sportchef, ijenklien. Dom där åren i Frölunda när han lallade bort deras största spelarbudgetar någonsin, det var bara otur. Och för att han ijenklien inte kunde lyckas där. Det är ju i Timrå han har sitt hjärta! Och han är ju bäst med små medel! (Vilket börjar bli ganska länge sen. Säsongen 02-03 var hans bästa. Där och då var han kung. 03-04 hade han tur, med tanke på flopparna. 06-slutet (då han blev första sportchef någonsin att bryta ett befintligt kontrakt och dra till en konkurrerande klubb) räknas inte. Då lades grunden till den ekonomiska soppa vi vadar upp till halsen i idag. GM Nubben (jodå, någon sketen sportchefsmarionett a'la Linkan var han aldrig) fick en maximalt urkramad budget (spetsad med framtida pengar) att leka med. Då köptes det mycket och dyrt. Tilltagna sign-on-bonusar (vilket sedan gjorde det omöjligt att behålla samma spelare när kontrakten löpt ut, av skattetekniska skäl. Då gick spelarna istället till klubbar som kunde erbjuda motsvarande höga belopp fast i regelrätta löner). Sen värvade man Challe, snodde med sig Hahl...och Timrå satt rejält på pottan.

Nä, jag har svårt att se något positivt ö h t med Nubbens comeback. Men jag tycker att det är fantastiskt att så många andra gör det. Och t o m tycker att 'han är skitbra! Om inte h a n lyckats bättre än så här, tänk då hur det sett ut med någon annan!!1'.

Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29

Taurus: Då är det ju enkelt, har inte Timrå ekonomin för att spela i Elitserien så ska man inte det. Jag menar, var det någon som trodde något annat än detta när man såg vad Nubben hade skrapat ihop innan första matchen iår? Och alla som sa att Timrå gör rätt som sattsa på hemvändare och juniorer "Titta på SAIK" Jo, skillnaden är att SAIK har haft en leadingline om inte två som har producerat otroligt mkt, där av kan man släppa fram yngre förmågor som får vänja sig vid EShockey i lugn och ro. Trodde ledningen kanske att Tomas Montén kunde trolla?

Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29

Medelmåttig burgare i Örebro , stöddiga poliser i hufvudstaden o stirrande fans i Leksand 

HEJA KS 

Kommentera