1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581447 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1555409

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29

Taurus: Nä, allt är givetvis den gamla ledningens fel. Och i synnerhet Linkans! Det kan vi köra med i tre fyra år till!

Jag fattar bara inte vad Nubben lyckats med. Visst, han fick hit Gunno. Men sen då? Obegriplig spelarsammansättning. Inte en enda spelare som överraskat positivt. Left-overs från elitserien, inte en enda pigg allsvensk värvning. Nostalgi. Tränardebutant inför den på förhand tuffaste säsongen någonsin. Noll-koll vad gällde lockouten (jag menar...det kom ju inte direkt som en blixt från klar himmel. Nog borde man hunnit att f ö r s t ta reda på vad det skulle kosta att teckna försäkring åt exempelvis Zäta med monsterkontraktet innan man röstade ja? Och innan man gick ut i tidningarna och satte press på Hockeyligan att ändra sig? Totalt inkompetent från början till slut).

Sen under säsongen: uppenbar brist på spelintelligens. Den på förhand märkliga satsningen med defensiva centrar såg väl, i praktiken, 'sådär' ut. Det kunde man kanske ha försökt åtgärda I TID? Försöka få bort någon/några spelare och frigöra resurser? Göra något vad fan som helst? Och vad är det för psyke man scoutat på spelarna? Ett par förluster, sedan föll det här korthuset snabbare än Dr Albans karriär efter Friends in Need.

Istället drar man igång insamlingen en bit in i januari. Och det första man gör är att anstränga sig så mycket att man plockar in en sedan april spelledig Murra, som lägligt nog befinner sig inom gångavstånd. Sen är man 'jättejättenära!!1' att värva Hlinka och Umicevic. Men det sket sig! Dom ville tydligen inte spela i ett bottenlag, eller så hade man inte råd! Men det var jättenära!

Lyckas man inte få in en riktigt bra center eller två halvbra yttrar innan i övermorgon är det ett fiasko utan dess like. Om det är svårt att få spelare att spela i ett kvalserielag, varför i helvete vänta tills vi har båda skridskorna där då? Varför verkar det som att det först för två veckor sedan stod klart att, oj...vi behöver nog en bra center till Gunno för att vi ska få ut hans fulla kunnande. No shit, sherlock!

Nä, du. Hade vi bedömt Nubben efter samma måttstock som vi bedömde Linkan hade Nubben varit tjärad och fjädrar för länge sen. Men, han är ju jättebra. Kanske Sveriges bäsyta sportchef, ijenklien. Dom där åren i Frölunda när han lallade bort deras största spelarbudgetar någonsin, det var bara otur. Och för att han ijenklien inte kunde lyckas där. Det är ju i Timrå han har sitt hjärta! Och han är ju bäst med små medel! (Vilket börjar bli ganska länge sen. Säsongen 02-03 var hans bästa. Där och då var han kung. 03-04 hade han tur, med tanke på flopparna. 06-slutet (då han blev första sportchef någonsin att bryta ett befintligt kontrakt och dra till en konkurrerande klubb) räknas inte. Då lades grunden till den ekonomiska soppa vi vadar upp till halsen i idag. GM Nubben (jodå, någon sketen sportchefsmarionett a'la Linkan var han aldrig) fick en maximalt urkramad budget (spetsad med framtida pengar) att leka med. Då köptes det mycket och dyrt. Tilltagna sign-on-bonusar (vilket sedan gjorde det omöjligt att behålla samma spelare när kontrakten löpt ut, av skattetekniska skäl. Då gick spelarna istället till klubbar som kunde erbjuda motsvarande höga belopp fast i regelrätta löner). Sen värvade man Challe, snodde med sig Hahl...och Timrå satt rejält på pottan.

Nä, jag har svårt att se något positivt ö h t med Nubbens comeback. Men jag tycker att det är fantastiskt att så många andra gör det. Och t o m tycker att 'han är skitbra! Om inte h a n lyckats bättre än så här, tänk då hur det sett ut med någon annan!!1'.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29
Bragd-Birger: Vad är det för skatteteknisk skillnad mellan en sign on för ett nyförvärv jämfört med en sign on för ett nytt eller förlängt kontrakt?
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29
Bragd-Birger: Du har rätt i allt utom en sak. Titta laget vi hade 10/11, en sån dyr trupp har aldrig denna föreningskodat, så visst måste Linkan ha brännt en hel del pengar den säsongen på allt utom bra målvakter och en bra tränare.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29

Bragd-Birger: Vi försöker bygga ett elitserielag för 28 miljoner. Med de förutsättningarna tyckte jag det på förhand såg helt okej ut inför säsongen. Att vi lyckades få in Sebbe Erixon och Gunno var givetvis väldigt viktigt. Tycker också att vi sett över hela säsongen har två bra eller helt okej målvakter. Tyvärr saknar vi lite spetskvalitet offensivt för att undvika kval. Sen får vi väl se vad Nubben lyckas knyta till sig innan fönstret stänger på torsdag. Enligt mig var Nubben en av de största orsakerna till att vi klarade oss förra säsongen. Jag hoppas att han kan bli det även i år. Jag är en av dem som har stort förtroende för hans arbete i vår fina klubb.

Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29
Bragd-Birger: Ja...det var väl allt ungefär tror jag. Jag skriver under på det där, varenda stavelse. I synnerhet när du berör rimlig kritik Linkan vs Nubben.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29
Bragd-Birger:

Vad jag förstår så är det ekonomin som styr. Tror du inte laget sett ut på ett annat sätt om pengar funnits? Vad jag kom ihåg så byggde Nubben upp ett hyffsat lag då pengar fanns. sedan har man vräkt ut stora löner på spelare som varit helt kass.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2013-01-29
Bragd-Birger: Gunno var väl inge prob. att få hit för ingen ville ha honom för den lön han skulle ha + i det skick han var i.
Kommentera