1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581738 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1574366

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy: När man läser nämndens regelverk inser man att tredjeplatsen måste böi otroligt viktig i år. Det finns ingen möjlighet att godkänna Leksands elitlicens. Ingen what so ever!!

3.1.1 förening får ej vara på obestånd....


End of story!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
lincoln: sedan finns det här lilla snuppiga alstret som ger mig den där känslan om att licensnämnden faktiskt inte är särskillt seriös om man säger så. Här öppnas dörrarna på vid gavel om att lite mygel kan vara ok så det inte blir konkurser... fan i mej skrämmade alltså. Ta lite förbannat ansvar ute i föreningarna för hellvete. INKL Timrå ik! Han i nämnden verkar ha lite diffus känsla över vart gränsen skall dras trots att han har några simpla paragrafer som skall kunna uppfyllas... trist.

Någonstans skall gränsen dras och när den statliga lönegarantin tvingas bära upp föreningen/bolagets spelarlöner kan jag tycka att allt gått åthelvete för långt. Ok om leksands kommun vill kasta in varenda öre dom får lös och skatteplanera med gatsten åt lif... kolla bara på växjös kommun... det mygel som politikerna bedriver får stå för dom och även saneras där. Vilket i praktiken innebär att det är fritt fram.
Men när pengar som hanteras på riksnivå utnyttjas så har gått för långt. Alldeles för långt.

Jag tror att det är så här: hockeyn lockar inte ut vidare värst med publik längre och vi såg tidigare i år att sverige tappar friskt med mark på publikfronten jämnfört med andra eu och ryska ligor. Lif drar folk till arenorna så isst för att utveckla sporten och locka ut folk till arenorna med mer mål och hetare tillställningar så släpper man upp lif igen... jag ser redan rubrikerna framför mig nånstan där runt jul nästa säsong... Hockeyns intresse ökar. Som om hockeyligan skall tackas för det.. visst är det trist när vi tex knappt fyller halva arenan med fysiska personer under matcherna med det är fan ännu mer trist när man våldtar konkurens på lika vilkor. Jag jobbar inom transport sektorn och har redan tvingats se vad som händer när man inte tävlar om jobben på lika villkor. Usch.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
lincoln: här har du ganska intressant läsning om vad som ÄR obestånd.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
lincoln: ja jag håller med dig.. glasklart fall när man läser stadgarna... leksand kanske kan få ett tröstpris för att dom trillar på målsnöret...
En plywoodskiva från proppskåpet kanske...
Tyvär så verkar dessa elitlicensnämnder inte särskillt seriösa. Var det inte handbollens elitlicensnämnd som anklagades för att uppmuntra till siffertillsnyggning?
Leksands mygel lär fortsätta.
Eller så kan man ju se det så här: skulle leksands ekonomi vackla? Omöjligt med staten som garanter...
Det enda som möjligtvis vore säkrare att ha bakom sig som garant är väl norska staten möjligtvis... (agera nolander!!!)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
lincoln: Jag vill så gärna tro på det där. Så förtvivlat gärna...
Kommentera