1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

516248 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1584666

Sv: Apropå nånting...

JimmyH:

Knepig jämförelse, är 24% i publiktapp en standard för alla dergraderade SHL lag eller bara för SSK? Är din enda parameter att TIK och SSK är snarlik i struktur angående ålder?

Det hänger nog på några fler faktorer än så......

+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

nils: Nej, åldersstruktur är en ganska liten del i den jämförelsen. Förstår inte hur du kunde fastna på det.

Rimligheten ligger snarare i liknande publikunderlag sista säsongen i Elitserien och kvaliteten på laget i Hockeyallsvenskan. SSK:s 24 % är en hög siffra om du jämför med andra lag. Djurgården tappade bara 20% men jag tycker inte att de är jämförbara med TIK på samma sätt.

Sedan är det svårt att gå längre tillbaka i jämförelsen eftersom statusen på Hockeyallsvenskan vuxit så mycket på senare år. Det är mer mediabevakning, artiklar, bra TV-sändningar med underhållande ishockey, mer prat om matcherna etc. Sådant påverkar intresset stort.

Första säsongen med Hockeyallsvenskan 05/06 så snittades 1900 per match i hela serien medan 3224 var snittet förra säsongen.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
nils Nu tror jag ändå att runt 3000 pers i snitt är en fullt rimlig siffra oavsett vad SSK hade för åldersstruktur ;).
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
nils: Vi siar i rimlighet här och av alla farhågor och vilda gissningar kring vår framtida dragningskraft tillhör Jimmys iaf de mest konstruktiva. Jag tror inte han säger att det kommer bli så utan mer visar oss tvivlare att hopp finnes.
+1
Kommentera