1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581674 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1585690

Sv: SCA cupen 2013

mikenomad: Men är det inte lite därför man gillar IFSH också? Dom är en skön krydda som får det här hockeydistriktet att kännas lite större än vad det egentligen är, att det finns en riktig rivalitet inom staden som visserligen lever lite på konstgjord andning just nu, men den finns ändå där. Att vi är riktigt hatade av en klubbs supportrar, det är vi inte så bortskämda med numera. När jag träffar Sundsvallssupportrar så lyser hatet i deras ögon, fortfarande.

Med tanke på att vi gjort allt annat än att beröra motståndarsupportrar och motståndarlag under de senaste 3-4 kräftsäsongerna så är det en frisk fläkt som får mig att känna att Timrå IK fortfarande existerar i fler än bara våra - Timråsupportrarnas - medvetanden. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SCA cupen 2013
Knylan: För så är det ju för mig och alla oss som formades till timråiter från slutet av -70 och under 80 och 90-talen, att den här derbyrivaliteten gentemot Modo som blommat under vår senaste ES-sejour har känts som en ynnest, en förmån. Man har hatat Modo, ja jävlar vad man gjort det. Men det har hela tiden känts som en förmån att ha fått göra det på lika villkor.

För i bakhuvudet så är det den här gråa, fula och fullständigt glamourbefriade rivaliteten mellan oss och IFSH som är den "riktiga", och hockeyderbyn här i regionen kommer alltid i 1:a hand vara matcherna mot dem för mig och inte mot Modo.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: SCA cupen 2013
Knylan: Det var en så in i h-e träffande vinkling. Du har naturligtvis helt rätt, självklart behöver vi syret rivaliteten med IFSH ger oss. Och nu mer än någonsin...

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera