1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583230 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1589382

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2013-09-27
DJ Hemp: "varför betala för något man kan se hemma i TV-soffan?" 
undrar du..jadu, om fler tänkte som dig så skulle det inte finnas ett lag att se från tv soffan ens, fan masa iväg dig till arenan!! 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2013-09-27

kristoffer:

Det handlar om prioriteringar helt enkelt. Ekonomi betyder något i stil med "läran om hushållande med resurser i ett tillstånd av knapphet" på grekiska och det är exakt vad det hela handlar om. I förrgår beställde jag en höst/vinterjacka från Italien för mellan 5 000 och 5 500 kr och då behöver man ligga lågt med utsvävningarna en tid. Sedan betalar jag totalt 940 kr för mina betalkanaler varje månad, vilket är ett annat exempel på utgifter. Det händer till och med att jag avstår från att promenera de få hundra metrarna till IP när Giffarnas matcher sänds i TV4 Sport. Jag ser det inte som min förbannade skyldighet att försörja traktens idrottsklubbar när matcherna sänds i mina dyra TV-kanaler, utan hellre lägger jag mina pengar på kläder, skor, synthar, snowboards, böcker, resor, köksredskap, you name it...

Många här spelar gärna Bror Duktig och skyltar med att "nu har jag minsann köpt årskort" etc, men det ligger inte för mig. Ni ska givetvis ha all heder och cred för detta, men i min värld finns det faktiskt annat än sport att placera mina pengar i.

Precis som Mikenomad kanske antydde visste jag redan när jag tryckte på "Skicka meddelande" att detta inlägg skulle bemötas med hatramsor och dylikt. Men det ger jag blanka fan i, eftersom jag ser ett visst värde i att gå emot strömmen och ärligt skriva hur jag resonerar och agerar. Det finns ett visst behov av en motvikt här på forumet, en som kanske inte är riktigt så där politiskt korrekt när det handlar om att stödja sitt lag.

Däremot har jag hållit på Timrå IK sedan 1970-talet och även om man brytt sig mindre i perioder, så kommer detta lag alltid att vara nummer ett för mig inom ishockeyns värld.

Och självfallet kommer jag att sitta där hemma i TV-soffan och käka thaimat och dricka vin hoppas på diverse segerjubel i kväll. Så var det sagt.

Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2013-09-27
kristoffer: Äh, hempen är en marginalsupporter när det kommer till Timrå IK och han ska ha cred för att inte hymla med det. Han har alltid varit tydlig med sin relation till TIK, att han bara är måttligt intresserad. Det han visar är däremot nåt att fundera över. Hans inställning till TIK speglar antagligen en stor andels av de som då och då besöker e.on. Vi som frekvent hänger härinne på HS är inte representativa beträffande engagemang, de flesta här når hard core-status.
Kommentera